Pe marginea unei demisii – George Scripcaru a plecat și din Consiliul...

Pe marginea unei demisii – George Scripcaru a plecat și din Consiliul Local

1 365

Previzibil, fostul primar al Brașovului a demisionat din Consiliul Local, îndeplinind o strategie de apărare impusă probabil de avocați, în cazul dosarului penal în care este judecat de Înalta Curte de Casație și Justiție.
În acest for al aleșilor locali deținea chiar șefia Comisiei de Urbanism, a cărei activitate este aflată în strânsă legătură cu dezvoltatorii imobiliari.
Este cunoscut faptul că procurorii anticorupție invocă orice funcție publică deținută de inculpați ca fiind în continuare un pericol pentru desfășurarea anchetei penale sau a judecății, existând posibilitatea influențării martorilor în virtutea funcției deținute. Scripcaru a rămas astfel simplu membru PNL, practic anulându-și activitățile politice în favoarea unor proiecte personale, nespecificate însă de fostul primar.
Se zvonește că va deveni dezvoltator imobiliar, el deținând în acest moment o influență determinantă pe piața construcțiilor ansamblurilor rezidențiale.

Scripcaru, un pod prea îndepărtat pentru DNA
Până în prezent a fost achitat în toate dosarele penale constituite de DNA Brașov, cu excepția unui dosar irelevant de presupus șantaj din timpul alegerilor locale din 2020, care își urmează cursul judecății la Tribunalul Covasna, tribunal care l-a mai achitat pe fond în dosarul Farmacia.
Această cauză se judecă în continuare în apel la Curtea de Apel Brașov. Într-un alt dosar penal, denumit generic CET-Tetkron, care de data aceasta se judecă la Înalta Curte de Casație și Justiție în apel, Scripcaru a fost iarăși achitat pe fond de Curtea de Apel Brașov. Detractorii fostului primar speră că măcar în acest dosar Scripcaru să primească o condamnare la București, cât de mică, pentru ca teza coruptibilității sale să fie astfel demonstrată.
Altfel, surse din PNL Brașov dau ca posibilă o viitoare candidatură a lui George Scripcaru la alegerile locale din 2024 pentru Primăria Brașov, alegeri care s-ar încheia sigur cu un alt rezultat, față de cel din 2020, brașovenii fiind deja nemulțumiți și regretând schimbarea administrației municipale făcută acum un an.

Libiu Mateescu     

COMENTARII

  1. Să crape analfabetul penal în pușcărie!

    Mateescule, vierme bețiv gigoloi, f.m.m. de inutil!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.