Dosarul Mită de la Consilieri – mită cu un singur destinatar, Aristotel...

Dosarul Mită de la Consilieri – mită cu un singur destinatar, Aristotel Căncescu, o nouă amânare!

0 140

Tribunalul Brașov a amânat judecarea cauzei Mită de la Consilieri, în care Aristotel Căncescu este acuzat de luare de mită de la colegii liberali
Instanța brașoveană a acordat un nou termen de judecată în 28 mai 2021 în dosarul în care fostul președinte al Consiliului Județean, Aristotel Căncescu, este acuzat de luare de mită sub formă continuată, iar șapte foști consilieri județeni sunt acuzați de dare de mită pentru a fi puși pe poziții eligibile la C.J. Infracțiunile s-ar fi petrecut în 2012, iar dosarul penal ar fi fost demarat de DNA Brașov în urma denunțurilor unor consilieri județeni care n-au mai avut loc pe liste.

Căncescu ar fi pretins și încasat 485.000 de lei de la mituitori pentru a-I pune pe liste
Documentele de acuzare ale procurorilor, în baza cărora aceștia au cerut arestarea preventivă a inculpaților pentru 30 de zile, consemnează următoarele:
În contextul campaniei electorale locale din anul 2012, inculpatul Căncescu Aristotel Adrian, în calitate de președinte al filialei județene a unui partid politic (PNL), a pretins și a primit de la mai multe persoane sume de bani cuprinse între 220.000 lei și 15.000 lei pentru a-i nominaliza pe aceștia pe lista de candidați pentru un post eligibil de consilier județean al Consiliului Județean Brașov.

Astfel, inculpatul Căncescu Aristotel Adrian a pretins și a primit de la următorii inculpați următoarele-sume-de-bani:
– de la inculpatul Grapă Sebastian a primit suma de 170.000 lei;
– de la inculpatul Cornea Claudiu a primit suma de 100.000 lei;
– de la inculpatul Șoneriu Valentin Olimpiu a primit suma de 60.000 lei;
– de la inculpatul Matei Gavril a primit suma de 50.000 lei;

– de la inculpatul Șandru Răzvan Ovidiu a primit suma de 50.000 lei;
– de la inculpatul Ungureanu Vasile a primit suma de 40.000 lei;
– de la inculpatul Crăciun Dragoș Romulus a primit suma de 15.000 lei

Scorul achitărilor în dosarele DNA vs Căncescu îi este favorabil ultimului
Procurorii DNA susțin că inculpaților mituitori nu li s-ar fi eliberat acte de decont pentru sumele depuse la caseria PNL Brașov, iar sumele respective ar fi fost încasate de inculpatul Căncescu direct sau prin intermediari.
Aristotel Căncescu a mai fost inculpat de DNA Brașov în dosarul Farmacia, alături de fostul primar George Scripcaru, dosar finalizat cu achitarea inculpaților.
A mai fost inculpat de asemenea în dosarul licențelor TV, soluționat tot cu achitarea sa, dar și în Dosarul Agrement-Ramb Sistem, precum și în Dosarul Gotic, care se judecă la Curtea de Apel Brașov. În acest dosar a fost condamnat pe fond de Tribunalul Brașov la șapte ani de închisoare cu executare.
Până la o hotărâre definitivă a instanței de apel inculpatul Aristotel Căncescu beneficiază plenar de prezumția de nevinovăție.

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.