Traian si Emil n-au greturi in postnatal

Traian si Emil n-au greturi in postnatal

0 211

Incercand sa justifice umanele si maternele decizii de ciuntire a concediului postnatal pentru femei, Traian Basescu si Emil Boc si-au dat ca exemplu consoartele. Seful statului a spus ca sotia sa a stat in concediu maternal doar trei luni, in timp ce premierul a dezvaluit ca nevasta domniei sale a beneficiat intr-adevar de cei doi ani, la care femeile sunt aproape constranse sa renunte acum, dar ca i-ar fi explicat tovarasei de viata ratiunile pentru care o face, iar dansa l-ar fi inteles. Purtatorul de cuvant al Guvernului a revenit ulterior cu o corectia mica: doamna Boc a revenit la munca la un an de la nasterea celui de-al doilea copil. Jurnalistii au descoperit apoi ca, intr-un interviu dat unei reviste, Maria Basescu a povestit ca se decisese sa renunte la munca pentru a se consacra cresterii celor doua fete ale sale.
Barbatii care si-au asumat destinele tuturor tinerelor mame din Romania au carente serioase la reconstituirea trecutului matern al propriilor sotii. Cum dracu sa convingi femeile romane de justetea intarcarii premature a bebelusilor cand tu nu stii cand si de ce si-a intrerupt consoarta postnatalul?
Cum explicatiile legate de sotii au esuat, ma tem ca justificarile pentru readucerea mamelor in campul muncii ale primilor oameni in stat se vor referi la propriile mame. Vom afla, probabil, ca Traian a baut laptele indoit cu apa de mare si ca micutul Emil – da’, Emil a fost si mai micut de-atat! – a petrecut nepermis de mult timp agatat de fusta mamei, cam asa cum atarna acum de pulpana Tatucului sau de la Cotroceni, care l-a invatat alfabetul guvernarii si l-a indrumat serios la tabla inmultirii cu 4 a mandatelor de prim ministru.
Oare din cauza ca primii barbati ai natiei sunt ancorati in tematici de postnatalitate feminina sunt programele de guvernare, reforma si revigorarea economica atat de efeminate?
Ma gandesc totusi ca mai avem o sansa la virilizarea guvernarii cand cei doi o sa reglementeze prenatalul la soti.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.