Persistă aglomerația pe pârtiile din Poiana Brașov

Persistă aglomerația pe pârtiile din Poiana Brașov

0 377

Deși weekend-ul a trecut, traficul de pe pârtiile de schi este, în continuare, aglomerat. Inevitabil, acest număr mare de turiști se reflectă și într-un număr mare de accidentări.

Astfel, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină în 7 cazuri de persoane care s-au accidentat în timp ce practicau sporturile de iarnă, pe pârtiile din Poiana Brașov și Masivul Postavaru. După ce li s-a acordat primul ajutor, salvatorii montani au coborât persoanele accidentate la baza muntelui, urmând ca, pe 2 dintre acestea să le predea echipajelor SMURD venite în sprijin, care le-au transportat către unitățile spitalicești, pentru consult de specialitate.

,,Lipsa de responsabilitate a celor aflați pe pârtie face ca numărul de accidentari să fie mare. Schiați întotdeauna cu o viteză în care sa fiți în permanență în control, indiferent de manevrele celor dinaintea voastră. Adaptați viteza în funcție de traficul de pe pârtie, condițiile meteo, starea zăpezii și a pârtiei și, nu în ultimul rând, nivelului vostru de pregătire, atât tehnică, dar și fizică. De la începutul sezonului de schi, salvamontiștii din Poiana Brașov au intervenit în 101 cazuri, implicând 102 persoane care s-au accidentat, rătăcit sau a fost nesesar să fie evacuate. Practicarea sporturilor de iarnă presupune responsabilitate, atât pentru siguranța proprie, cât și pentru a celor din jur!”, au spus salvamontiștii.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.