Scăderea numărului de cazuri COVID nu este reală spune Rafila

Scăderea numărului de cazuri COVID nu este reală spune Rafila

0 137

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila a avertizat că o scădere intenționată a ritmului testărilor înainte de alegeri este o inconștiență care se va vedea peste 10 zile.
„Scăderea nu este reală. Trebuie să corelăm situația epidemiologică nu cu ceea ce ne imaginăm noi. Ce se întâmplă în spitale este evident rezultatul unei conjuncturi de moment. Probabil este doar o părere a mea că se scade testarea înainte de alegeri. Rezultatele le vom vedea peste 10 zile, s-ar putea să urmezeo carantină generală după alegeri”, a avertizat Alexandru Rafila, care este și candidat PSD la parlamentare.

Pe de altă parte Ludovic Orban s-a împăunat cu scăderea trendului numărului de infectări cu coronavirus săptămâna trecută, cu circa 60% în weekend, argumentând că probabil s-a testat mai puțin fiind sfârșit de săptămână, dar că măsurile luate de guvern au fost benefice.
Nu a reușit însă să argumenteze în favoarea aceluiași guvern creșterea vertiginoasă de săptămâna aceasta, asigurând totuși populația că nu va exista un lockdown după alegeri. Tot așa cum ne-a mai asigurat că nu va exista o creștere semnificativă a îmbolnăvirilor când aveam doar 1.000 de cazuri noi pe zi.

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.