Pesedistii vor sa dea retrocedarile pe mana unei comisii parlamentare

Pesedistii vor sa dea retrocedarile pe mana unei comisii parlamentare

0 252

Comitii peste comitii!… Pentru ca autoritatile romane au cam dat-o in bara cu Castelul Bran, social-democratii vin cu solutia salvatoare: constituirea unei comisii. De altfel, se pare ca, in momentele de criza, comisiile au devenit colacul de salvare.


Propunerea a fost facuta de presedintele PSD, Mircea Geoana, la Brasov. Aceasta comisie speciala parlamentara ar trebui sa se ocupe cu verificarea retrocedarii bunurilor si imobilelor cu valoare nationala „pentru a nu se mai repeta un experiment atat de trist si de penibil precum cazul castelului Bran”, dupa cum a tinut Geoana sa puncteze.


„Experienta nefericita a castelului Bran necesita o analiza foarte serioasa din partea Parlamentului Romaniei. Vom propune, la inceputul sesiunii, constituirea unei comisii speciale pentru toate retrocedarile. Sunt multe obiective de valoare care s-au retrocedat in mod bezmetic, fara respect pentru natiunea romana”, a precizat liderul social-democratilor.


Presedintele PSD considera ca nu este normal ca simbolurile nationale sa faca parte dintr-un obiect de troc, de smecherii si escrocherii financiare. „Nu vrem sa avem in Romania o tara in care sa fie proprietari din SUA, Japonia sau mai stiu eu de unde, a tot ce inseamna patrimoniu national romanesc. Orice natiune are elemente de patriotism la care tine si care raman in domeniul public”, a spus Mircea Geoana.


Pentru ca s-a intamplat sa se treaca printr-un moment mai putin placul cu Castelul Bran, presedintele PSD considera ca este nevoie sa se verifice inca o data „bob cu bob tot ce inseamna patrimoniu national si sa oprim acolo unde mai este cazul sau sa introducem clauze speciale pentru a pastra aceste bunuri in patrimoniul national”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.