Mihailescu si Cosea au facut politie politica

Mihailescu si Cosea au facut politie politica

0 252


Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii a emis joi o rezolutie conform careia senatorul PSD Seban Mihailescu, fost secretar general al Guvernului nastse si deputatul PNL Mircea Cosea au facut politie politica.


Decizia de joi a CNSAS o completeza pe cea din octombrie 2006 prin care se atesta faptul ca cei doi parlamentari au fost ofiteri sub acoperire ai fostei securitati. Cei doi se regaseau dealtfel si pe lista inaintata la CNSAS de prof. dr. Liviu Turcu, fost sef al Directiei de Informatii Externe pe vremea lui Ceausescu.


Potrivit unor surse din CNSAS, citate de Amos News, decizia ar fi fost sustinuta de cinci membri ai Colegiului, in timp ce patru membri ai aceluiasi for s-au pronuntat impotriva, opinand ca, desi exista documente ce atesta ca cei doi parlamentari au fost agenti acoperiti, nu exista probe care sa demonstreze ca acestia ar fi facut si politie politica. De fapt lipsa acestor documente a determinat in octombrie decizia de necolaborare cu fosta securitate ca politie politica.



?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.