Raliul Iașului, plin de suspans, a prilejuit pilotului brașovean Dan Gîrtofan să...

Raliul Iașului, plin de suspans, a prilejuit pilotului brașovean Dan Gîrtofan să se apropie la numai un punct de liderul Campionatului Național de Raliuri

0 343

Raliul Iașului, desfășurat în week-end a fost plin de neprevăzut!. Bogdan Marișca a obținut prima sa victorie stagională, câștigând Raliul Iașului chiar în ultima probă specială. Abandonul dramatic al lui Simone Tempestini a relansat lupta pentru titlu în Campionatul Național de Raliuri Betano, brașoveanul Dan Gîrtofan apropiindu-se la numai un punct.

Raliul a fost marcat de un accident urât, suferit de liderul Simone Tempestini. În cea de-a cincea probă specială, a doua trecere pe Cioca Boca, chiar aproape de final, Tempestini a pierdut controlul mașinii într-un viraj și s-a răsturnat. Mașina a luat foc instant, însă voluntarii de pe traseu au rezolvat rapid situația, iar cei doi membri ai echipajului au ieșit teferi și nevătămați din mașină.

De această situație a profitat echipajul de la Napoca Rally Academy, Bogdan Marișca/Sebastian Itu. Pe 3 înaintea PS5, aceștia au preluat conducerea în clasament după cele două abandonuri și au bifat atât primul lor succes în 2020, dar și din carieră la Iași.

„Cred că este cea mai amară victorie pe care am avut-o, nu prea mă pot bucura de ea. Meritam podiumul și atât, gândul îmi este la Simone și Sergiu, dar și la ceilalți colegi ai noștri care s-au oprit”, a spus Marișca imediat după ce a ajuns la finiș.

Pe locul secund în clasamentul general s-a clasat Dan Gîrtofan, cel care și-a sărbătorit ziua de naștere chiar în prima zi a Raliului Iașului. Cu Tudor Mârza în dreapta, Giri a continuat tradiția din acest sezon după ce și în primele 3 runde a bifat tot poziția a doua.

După Raliul Iașului, Tempestini rămâne lider cu 135 de puncte, în timp ce Gîrtofan s-a apropiat la numai un singur punct, astfel că lupta pentru titlu rămâne deschisă înaintea celor două etape finale, de la Cluj Napoca și Arad.

Următoarea etapă din Campionatul Național de Raliuri Betano va fi Transilvania Rally, în perioada 25-26 septembrie.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.