Persoanele defavorizate vor primi gratuit măști de protecție

Persoanele defavorizate vor primi gratuit măști de protecție

0 199

Odată cu instituirea stării de alertă, purtarea maștii a devenit obligatorie, în România, în spațiile închise. În acest context, a fost aprobată OUG, prin care fiecare persoană defavorizată va primi câte 50 de măști, în total urmând să fie achiziționate materiale de protecție pentru mai mult de 2 milioane de oameni, pentru care se vor plăti 230 de milioane de lei, de la bugetul de stat.

,,In urma modificării în Parlament a hotărârii de guvern privind starea de alertă, am adoptat o OUG privind acordarea de către Ministerul Sănătății, prin direcțiile de sănătate publică, autorităților locale necesarul de măști de protecție pentru familiile și pentru persoanele defavorizate. S-au aprobat măști de protecție pentru 2,3 milioane de persoane din categoriile defavorizate”, a spus Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.
Categoriile defavorizate :

  • persoane ce provin din familii beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii 416/2001, privind venitul minim garantat;
  • persoane din familiile beneficiare de alocații pentru susținerea familiei, acordate în baza Legii 277/2010;
  • pensionarii sistemului public de pensii, ale căror drepturi sunt de până la 704 lei, inclusiv reprezentând nivelul indemnizației sociale pentru pensionari, prevăzută de OUG 6/2009;
  • persoanele încadrate în grad de handicap, care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale prevăzute de articolul 42 și articolul 58, din Legea 448/2006.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.