Ialomițeanu: oamenilor le este mai frică de pierderea locului de muncă decât...

Ialomițeanu: oamenilor le este mai frică de pierderea locului de muncă decât de Coronavirus

0 197


Fostul ministru de finanțe și candidatul independent Gheorge Ialomițeanu la Primăria Brașov spune că ,,Repornirea economiei Romaniei depinde de gradul de încredere al populației și de un plan de masuri al autorităților publice și al sistemului bancar. Salariații doresc să iși reia activitatea cât mai repede în condiții de securitate a muncii. Potrivit unui sondaj de opinie acestora le este frică mai mult de pierderea locului de muncă decât de riscul de a se îmbolnăvi de coronavirus. Guvernul României ar trebui să injecteze capital în economie prin finanțarea locurilor de munca transformând indemnizația de șomaj într-o masură proactivă. Cheltuielile cu protejarea salariaților ar trebui să fie finanțate de catre angajatori și din bugetul statului. Nu ar fi lipsit de importanță eșalonarea impozitelor și taxelor până la revenirea la situația dinaintea crizei. Se impune demararea marilor proiecte de investiții în infrastructură rutieră, agricultură și sănătate.
Autoritățile locale ar trebui să acorde o serie de facilitati mediului de afaceri cum ar fi eșalonarea impozitelor și taxelor locale, scutirea de la plată a taxei specifice activității comerciale și de utilizare a spațiilor publice de către firmele de alimentatie publică. Primaria Municipiului Brasov poate să acorde aceste facilitate având în vedere ca în anul 2019 a înregistrat un excedent bugetar de 227 milioane lei.
Și sistemul bancar ar trebui să sprijine mediul de afaceri cu credite, cu garanții acordate de stat și dobânzi subvenționate de la bugetul statului.
Dacă nu se acorda aceste facilități atunci economia iși va reveni într-o perioadă de până la doi ani așa cum estimează într-un scenariu pesimist mediului de afaceri.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.