Guvernul Orban în război cu… alocația copiilor!!

Guvernul Orban în război cu… alocația copiilor!!

0 151

Premierul interimar, Ludovic Orban, a declarat joi seară că în Bugetul de stat nu sunt fondurile necesare pentru dublarea alocaţiilor de stat pentru copii. Atenție, când s-a făcut proiectul de Buget, în decembrie 2019, se știa (era în vigoare) de Legea care prevedea dublarea alocației. Guvernanții liberali au refuzat aplicarea pe motiv că era un proiect de lege inițiat de PSD deși a fost votat de toți parlamentarii. Reamintim, în Bugetul pe 2019 PSD a aplicat legea inițiată de liberali (tot o dublare a alocației) fără orgolii stupide ca în prezent.

Deci, după spusele lui OrBan, Guvernul care încă îl conduce, va ataca la Curtea Constituţională respingerea Ordonanţei de Urgenţă privind amânarea până la 1 august a majorării acestora. O nebunie marca Guvenul meu Iohannes+OrBan+Câțu.

„Am fost obligaţi să adoptăm ordonanţa de urgenţă de prorogare a termenului de intrare în vigoare. Prorogarea termenului de intrare în vigoare a fost făcută până la data de 1 august, când am previzionat că se poate face rectificarea bugetară.
În Legea bugetului de stat, care a fost promulgată înainte de intrarea în vigoare a legii care a fost votată de Parlament privind alocaţia de copii, nu au fost prinse sursele de bani.
Mai mult decât atât, Legea bugetului de stat se bazează, conform legii responsabilităţii fiscal bugetare, pe legea plafoanelor, care şi legea plafoanelor fusese adoptată. Nu există în Legea bugetului de stat banii pe capitole, pe subcapitole, este o aberaţie, este neconstituţională (…) Atacăm legea de respingere a ordonanţei la Curtea Constituţională (…) pentru că este neconstituţională legea de respingere (…) Dacă va decide onorata Curte Constituţională că nu este neconstituţională legea de respingere a ordonanţei şi, practic, să ne permită să plătim, atunci o să plătim. Asta e, ce să facem, o să plătim”, a declarat Ludovic Orban la România TV.
Orban nu minte atunci când declară că este un decalaj de promulgare între Legea bugetului de stat, și Legea care prevede dublarea alocaţiei de copii. Deși Legea dublării alocației a fost elaborată și votată mai înainte de asumarea Bugetului, preș. Iohannes a blocat promulgarea tocmai ca să ajute liberalii in intenția lor de blocare a aplicării legii.
Riposta PSD a fost simplă, au votat respingerea Ordonanţei de Urgenţă privind amânarea până la 1 august a majorării alocației, obligând astfel Guvernul Orban să aloce fonduri pentru dublarea alocației.

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.