Pneumoftiziologia a primit o donaţie de la nişte tineri creştini

Pneumoftiziologia a primit o donaţie de la nişte tineri creştini

0 417


Potrivit site-ului oficial al Mitropoliei Ardealului, la sfârşitul săptămânii trecute, cu puţin timp înainte de intrarea în Postul Paştelui, în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie din Braşov, au fost desfăşurate o serie de activităţi social-filantropice, care îi privesc pe cei 100 de pacienţi internaţi în cele şase pavilioane ale unităţii medicale braşovene, printre care se numără şi 24 de copii. Valoarea totală a donaţiei se ridică la suma de 3700 de lei adunaţi de câţiva tineri creştini.
Preotul Bogdan-George Brânzea adeclarat că „Este impresionantă mobilizarea oamenilor și dragostea lor față de semenii aflați în suferință. Și mai impresionantă este mobilizarea celor patru tineri care au reușit să coopteze colaborarea altor tineri și împreună au cumpărat și dăruit produse alimentare și astfel au venit în ajutorul tuturor bolnavilor internați. În cadrul spitalului, noi desfășurăm periodic astfel de activități, masa de pomenire la toate parastasele pe care le săvârșim în capela unității medicale o dăruim bolnavilor, două feluri de mâncare și desert, asigurate de către familiile care doresc să săvârșească pomenirea în cadrul capelei noastre. Toate donațiile pe care le primim sunt direcționate pentru sprijinirea bolnavilor: alimente, scutece, articole medicale, haine etc. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru oamenii buni pe care mi i-a scos în cale, mulțumesc tuturor celor ce ne sunt alături de fiecare dată, doamnei Florica Săniuță, coordonatorul și ajutorul meu de nădejde, mulțumesc conducerii unității medicale care ne sprijină toate activitățile, cadrelor medicale și tuturor oamenilor de bine. Personal desfășor și o activitate medicală în cadrul Compartimentului de Îngrijiri Paliative, în calitate de asistent medical și încerc o abordare holistică a tuturor problemelor pacienților, parte medicală și parte spiritual-duhovnicească, într-o echipă foarte dedicată profesiei și cu o îngrijire de înalt profesionalism, oameni apropiați de Biserică și iubitori de semeni”.

Tinerii anterior amintiţi au cumpărat produse alimentare, legume, fructe, mezeluri, lapte, ouă, brânză, caşcaval, unt, un televizor, haine, produse de igienă etc., ce au fost dăruite bucătăriei spitalului şi Compartimentului de Îngrijiri Paliative. Fotografia este de pe saitul Mitropoliei.
Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.