Vremea se încălzește din nou – vor fi temperaturi de până la...

Vremea se încălzește din nou – vor fi temperaturi de până la 16 grade!

0 304

Vremea va intra într-un proces de încălzire în următoarele două săptămâni, când maximele vor atinge 14 – 16 grade Celsius în majoritatea zonelor țării, potrivit meteorologilor.
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicatat luni prognoza pentru perioada 10 – 23 februarie:

La munte
Intervalul va debuta cu valori iurne în medie regională de 2 – 3 grade, însă, până spre finalul primei săptămâni, se vor înregistra maxime în general negative care se vor situa în jurul valorii de -2 grade. Pentru 17 şi 18 februarie sunt prognozate maxime ce pot atinge în medie 4 – 6 grade, iar ulterior acestea vor scădea până în jurul valorii de 0 grade.
Temperaturile minime se vor menţine predominant negative pe tot parcursul intervalului, cu cele mai scăzute valori între 12 şi 16 februarie, când media va oscila între -8 şi -6 grade, dar şi cu valori mai ridicate spre 0 grade, în ziua de 18 februarie.
În perioada 10 – 12 februarie, dar şi în ziua de 14 februarie, se vor semnala precipitaţii pe arii mai extinse şi în general moderate cantitativ. De asemenea, în zilele de 15 şi 16 februarie, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi redusă, urmând să crească din nou după data de 17 februarie.

Transilvania
În prima săptămână de prognoză, cu excepţia zilei de luni (când se vor înregistra maxime în jur de 10 grade), vor fi valori care se vor situa în general în jurul valorii de 5 grade.
Pentru 17 şi 18 februarie sunt prognozate maxime mult mai ridicate faţă de mediile multianuale, care pot atinge în medie 10 – 12 grade, apoi până la finalul intervalului se vor înregistra în jur de 8 grade. Media minimelor va fi de 1 grad în prima zi, apoi cu mici variaţii vor fi valori cuprinse între -6 şi -2 grade.
După 18 februarie, în general, vor fi minime termice cuprinse între -2 şi 0 grade. Precipitaţii temporare sunt prognozate în perioada 10 – 14 februarie, izolat mai însemnate cantitativ.
După 18 februarie, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creşte din nou.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.