Nu vrea sa fie (euro)locomotiva, prefera sa fie spargator

Nu vrea sa fie (euro)locomotiva, prefera sa fie spargator

0 292

Pentru un fiu de ceferist, nimic mai potrivit decat un rol de (euro)locomotiva si-au spus pesedistii care s-au felicitat probabil pentru gaselnita menita sa-l indeparteze pe Ion Iliescu de PSD. Numai ca figura n-a tinut. Ion Iliescu nici nu se gandeste la asa ceva, el preferand sa ramana in tara, unde, spun gurile rele are multa treaba: planuieste fie sa puna mana pe partid, fie sa-l sparga in doua, fondand o noua formatiune politica si ulterior mult trambitatul Pol Social.


Desi ipoteza pare fantezista, nimic nu este imposibil. Schisma din 1996, prezisa de analisti, cand Melescanu a plecat cu gasca in APR parea la fel de greu realizabila. Si totusi s-a intamplat. Pana in 10 decembrie nu mai este mult si vom afla, daca Ion Iliescu isi va asuma rolul de spargator.


Revenind la europarlamentari, sunt multi pesedisti cu pretentii, ei tragand nadejdea ca partidul din care fac parte va obtine 8 posturi de europarlamentari din cele 25 disponibile pentru Romania. Printre cei care spera la o functie la Bruxelles se numara ?Vasile Puscas, fost negociator sef cu UE, Adrian Severin, fost ministru de externe, Dan Mihalache, Ioan Mircea Pascu si Alexandru Atanasiu, Daciana Sarbu, Corina Cretu si Rovana Plumb.


PSD detine in acest moment 12 mandate de euroobservatori obtinute in urma alegerilor parlamentare din noiembrie 2004, dar acest numar va scadea ca urmare a eroziunii PSD din sondaje.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.