Glisarea trecerilor pietonale de pe Muresenilor

Glisarea trecerilor pietonale de pe Muresenilor

0 219

?


Deblocarea si fluenta circulatiei in zona centrala si marile bulevarde ale orasului da mare bataie de cap edililor nostri. S-au facut multe schimbari, s-au introdus sau e pe cale sa fie introdus in multe intersectii sensul giratoriu, (un fel de panaceu universalbrasovean, pentru rezolvarea fluidizarii circulatiei) care insa tot nu se rezolva problema aglomeratiei, dar mi-te al unei circulatii decente.


De mult timp trecerile de pietoni (in special cele din zona centrala), nesemaforizate si destul de aglomerate sunt cele care? creeaza adevarate ambuteiaje in circulatie.


Mai nou Comisia de circulatie a municipalitatii a aprobat mutarea mai multor treceri de pietoni din zona Casa Armatei – Strada Muresenilor.
Intr-o declaratie de la sfarsitul saptamanii trecute primarul George Scripcaru spunea ca „…vor fi translatate trecerile de pietoni, respectiv:


·??????? cea de linga giratie va veni spre accesul in parcarea de la Aro,


·??????? cea de pe Muresenilor va fi mutata la capatul strazii Sf. Ioan.


·??????? In plus, s-a decis sa fie desfiintata trecerea de pietoni care facea legatura cu Michael Weiss,


·??????? iar cea din Piata Sfatului va fi mutata in fata Bancii Nationale“.


Trecerea de pietoni din fata sediului PSD va fi desfiintata, ramanand in schimb trecerea de la Maternitate.


Explicatiile edililor la aceste modificari sunt puse pe seama schimbarilor din circulatia zonei centrale si in special datorita reamenajarii zonei si construirea sensului giratoriu de la Casa Armatei.


Realitatea este, ca prin aceste schimbari, se incearca o redistribuire a numarului foarte mare de pietoni care, utilizand vechile treceri pietonale, provoaca un adevarat cosmar in circulatia din zona centrala.


Domnule primar! Noi va propunem o solutie simpla si rapida pentru deblocarea? circulatiei: urgentarea realizarii unui sens de circulatie pe Dupa Ziduri si ca solutie suplimentara, mentinerea pe strada Muresenilor, doar a transportului in comun si asta doar in zilele de aglomerate, cum ar fi sarbatorile sau sfarsitul de saptamana.


?


Horia D.R.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.