Procedee pentru micsorarea colesterolului rau

Procedee pentru micsorarea colesterolului rau

0 242

Se stie ca in anumite limite colesterolul este de doua feluri, bun si rau
Multa lume nu stie ca si lipsa colesterolului este periculoasa. El contribuie la metabolizarea carbohidratilor, intra in componenta tuturor membranelor din organism, este necesar pentru producerea hormonilor sexuali masculini si feminini, iar cel existent in piele este convertit, sub actiunea razelor de soare, in vitamina D
Valori normale ale lipoproteinelor:150-250 mg/100 ml
Colesterolul din corpul nostru nu provine numai din alimentatie
Ce aduce prin alimentatie, reprezinta doar 20-30 %. Restul de 70-80 % este fabricat de propriul nostru organism. Exista numeroase cauze care produc cresterea nivelului de colesterol: fumatul, cofeina, stresul, medicamentele, aditivii alimentari sau poluarea mediului inconjurator.
Iata cateva alimente care, prin consumarea lor duc la scaderea colesterolul rau:

Ceaiul negru
Studii recente au demonstrat eficienta lui in protectia contra cancerului, a arterosclerozei si in scaderea colesterolului. Se consuma trei cesti pe zi. In exces, poate crea insomnie.

Fasolea boabe uscata contribuie la scaderea colesterolului, cu conditia sa se consume zilnic, intre una si trei luni.

Infuzia de frunze de maslin: un ceai preparat din 10 frunze de maslin la o cana de apa, baut 21 de zile la rand, regularizeaza nivelul colesterolului

Merele: trei mere mancate intr-o zi reduc nivelul colesterolului cu 5%, la persoanele care il au in exces.

Morcovul actioneaza direct asupra colesterolului. Doi morcovi cruzi, de talie mijlocie, mancati pe zi, coboara cu 10-20% nivelul colesterolului.

Nucile: o portie de 40 g nuci pe zi reduce riscul colesterolului cu 53%.

25 de grame de soia pe zi produc o diminuare cu 9 mg/dl a nivelului colesterolului.

Ulei de maslin.e: consumul lui regulat evita acumularea de grasimi in organism si, deci, regularizeaza nivelul colesterolului.

Usturoiul: trei catei de usturoi consumati pe zi reduc rapid nivelul colesterolului. Contra mirosului, mancati putin patrunjel sau o boaba de cafea

Vin alb cu praz: taiati fin 30 g de tulpina de praz, bine spalata. Puneti-o la macerat 10 zile intr-un litru de vin alb. Strecurati si beti in fiecare zi cate un paharel dupa-masa.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.