Motiunea de cenzura pe …scurt!

Motiunea de cenzura pe …scurt!

0 210

?


?


Conform deciziei conducerii Senatului si Camerei Deputatilor – Parlamentul va dezbate si va vota?motiunea de cenzura incepand cu ora 12:00.


?


Motiunea de cenzura a PSD: 1.000 de zile de haos – sfarsitul guvernarii de dreapta”,?ar putea fi retrasa daca PSD ar fi primit la Guvernare, daca nu – agonia.


?


Emil Boc: PD – voteaza motiunea si apreciaza ca formula de guvernare,?dat fiind refuzul de participare a PNL, este aceea a unui Guvern de uniune nationala.


?


PNL, are rezeve legat de trecerea motiunii; nu va participa la un Guvern PD & PLD;


?


PRM nu va vota motiunea de cenzura, dar in eventualitatea trecerii motiunii,?este dispus?sa sprijine formarea unui Guvern de uniune nationala.


?


Parlamentarii si structurile de conducere ale PLD au stabilit?sa voteze motiunea de cenzura si sa participe la un Guvern de dreapta.


?


Partidul Conservator nu va vota motiunea de cenzura si nu doreste sa faca parte dintr-un Guvern de uniune nationala.


?


Traian Basescu, cu o zi inaintea dezbaterii motiunii de cenzura a facut din nou publice solutiile ce ar putea fi luate in calcul.


In conditiile in care motiunea va fi votata in Parlament, Traian Basescu are in vedere, dupa cum a declarat urmatoarele variante:



  • va incerca sa formeze un Guvern PNL-PD- PLD cu un premier de la PD.
  • Guvern de uniune nationala, care sa-si desfasoare mandatul pana la urmatoarele alegeri.
  • in conditiile in care un Guvern de uniune nationala va esua, solutia presedintelui sunt alegerile anticipate.

?


Presedintele Traian Basescu nu crede in varianta alegerilor anticipate – „pentru ca partidele parlamentare nu doresc alegeri anticipate, cu exceptia PD”.


In cazul in care Guvernul Tariceanu 2 ramane su deci motiunea cade seful statului va solicita primului-ministru o majoritate transparenta, pentru ca – spune Traian Basescu – „este nevoie de un guvern solid cu o sustinere transparenta”.


?


Motiunea de cenzura a PSD: 1.000 de zile de haos – sfarsitul guvernarii de dreapta”,?ar putea duce PSD la Guvernare? Raspunsul este DA!?


Alta varianta nu exista.


PSD, care nu mai este demult un partid de stanga, va putea realiza fara probleme, impreuna cu PNL,?dezideratul presedintelui Basescu,? „Guvern solid cu o sustinere transparenta”.


?


Asa ca, de joi, vom asista la un nou Guvern (PSD-PNL) in care se mai pune doar problema?mentinerii UDMR la putere.


Daca NU?– agonia.


?


Vlad T.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.