Feriti-va de falsii inspectori

Feriti-va de falsii inspectori

0 216

Daca pentru copilaria noastra “Bau-Bau” reprezenta raul suprem si era personificat de zmei, odata cu trecerea anilor, am crescut si “”Bau- bau” s-a schimbat si el. Astfel, pentru persoanele implicate in conducerea unor firme sau pentru cei care detin companii, inspectorii OPC sau cei de la Garda Financiara sunt adevarate sperietori. Dar ce te faci cand lupus se imbraca in blana de oaie?


Concret, zilele trecute a fost descoperit un caz in judetul Dambovita in care membri ai unei organiza?ii neguvernamentale, cu activitate in domeniul protectiei consumatorilor, au pretins operatorilor economici verificati sume cuprinse intre 100 si 400 lei, bani primiti pe loc.


In urma acestui caz, Autoritatea Nationala pentru Protec?ia Consumatorilor avertizeaza operatorii economici in legatura cu existenta unor persoane care pretind ca sunt inspectori ANPC sau OJPC si care, sub pretextul neregulilor depistate, solicita plata unor amenzi. ANPC afirma faptul ca inspectorii sai nu solicita niciodata sume de bani operatorilor economici. (Cam greu sa-i credem, cand stim cu totii ca, in practica, lucrurile stau altfel) Acestia din urma au obligatia de a achita cuantumul amenzii, in cazul aplicarii sanctiunii contraventionale, la Trezorerie si nu inspectorilor aflati in control. Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor va primi doar copia chitantei de varsamant.


Persoanele care sunt supuse unui astfel de control au obligatia sa solicite legitimatiile inspectorilor care vin in control si sa anunte organele abilitate daca sunt victime ale unor abuzuri savarsite de inspectori.



COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.