Ministerul Apărării Naţionale caută specialiști pentru a reabilita Crucea de pe vârful...

Ministerul Apărării Naţionale caută specialiști pentru a reabilita Crucea de pe vârful Caraiman

0 334
Crucea Caraiman
Investiţia va fi realizată în baza unui proiect finanţat din fonduri europene şi guvernamentale, valoarea totală a acestuia fiind de aproximativ 19,3 milioane lei, din care circa 16,4 milioane lei reprezintă valoarea finanţării externe nerambursabile, iar aproape 2,9 milioane lei – valoarea cofinanţării cheltuielilor eligibile asigurată de MApN.

Monumentul a fost transmis, în anul 2016, din domeniul public al oraşului Buşteni şi din administrarea Consiliului Local al oraşului Buşteni, în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Apărării Naţionale.

Crucea este amplasată la o altitudine de 2.291 de metri, având o înălţime totală de 39,3 metri şi o deschidere a braţelor orizontale de circa 15 metri şi a fost desemnată în anul 2013 în Cartea Recordurilor Guiness ca fiind cea mai înaltă cruce din lume amplasată pe un vârf montan.Construcţia monumentului a început în anul 1926 şi s-a finalizat în 1928. În 1939, Crucea a fost racordată la sistemul energetic naţional.MApN demarează procedurile pentru reabilitarea Crucii de pe Caraiman

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.