Viitorul în 3 PRINTING a ajuns în Braşov

Viitorul în 3 PRINTING a ajuns în Braşov

0 363

Aproape 100 de obiecte printate în 3D, printre care o secţiune a clădirii Comisiei Europene din Amsterdam, Castelul Bran, un braţ robotic şi proteze de mână sunt expuse la Muzeul „Casa Mureşenilor”. Expoziţia va putea fi văzută până pe 24 septembrie iar intrarea este liberă

Aproape 100 de obiecte printate în 3D, printre care o secţiune a clădirii Comisiei Europene din Amsterdam, castelul Bran, un braţ robotic şi proteze de mână sunt expuse la Muzeul „Casa Mureşenilor”. Expoziţia va putea fi văzută până pe 24 septembrie iar intrarea este liberă.
VIITORUL ÎN 3D PRINTING prezintă publicului braşovean aplicaţiile creative şi practice ale acestei tehnologii aflată în plină expansiune. Evenimentul prezintă formele complexe care se pot realiza prin imprimarea 3D, tipurile de materiale utilizate şi modul în care pot fi optimizate printurile pentru nevoile fiecăruia.
Expoziţia îşi propune să arate potenţial revoluţionar pe care această tehnologie îl are. În sălile muzeului Casa Mureşenilor vizitatorii pot găsi exponate din mai multe sectoare cum ar fi cel industrial, din industrii creative sau cel medical.
Printre zecile de exponate se găsesc poveştile interactive produse de Tanya Marriott din Noua Zeerlandă, seria de vaze Libero Rutilo premiată cu Platimum A`Design Awards 2017 dar şi o secţiune a clădirii Comisiei Europene din Amsterdam.
Printre exponate se găseşte şi o replică 3D a castelului Bran realizat integral cu un stilou special care foloseşte un flux constant de plastic maleabil.
Proiectul încurajează interacţiunea cu exponatele 3D, dintre care multe pot fi observate de aproape de către vizitatori sau chiar atinse.
Amza Miruna, preşedintele Asociaţia Scientifica, spune că tehnologia imprimării 3D este o tehnologie emergentă, care renaşte pe zi ce trece.
În completarea expoziţiei, în datele de 20 și 21 septembrie va avea loc un workshop gratuit proiectare digitală și de introducere în 3D Printing. Cursul se adresează în special începătorilor, dar şi tuturor celor dornici sã cunoascã modul în care este utilizată această tehnologie. Proiect Viitorul în 3D printing este finanțat din bugetul Municipiului Brașov.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.