8 absenti la simularea la limba materna

8 absenti la simularea la limba materna

0 104
Dupa simularea de miercuri la limba si literatura romana, joi a fost randul testului la
limba materna. Doar 8 elevi din totalul celor 348 de inscrisi au lipsit la probele de maghiara si germana, care au decurs fara incidente. Elevii mai au de trecut un hop: pe 6 februarie, examenul de matematica. Rezultatele vor fi comunicate in 18 februarie.
Subiectele au fost elaborate la nivelul Inspectoratului judetean si nu le-au pus probleme copiilor, desi inspectorii care le-au elaborat sustin ca nu au fost deloc usoare.
Elevii raman insa la parerea ca mult mai grea a fost proba de limba romana.
La proba de limba materna au lipsit 8 de elevi din totalul de 348 de elevi inscrisi in judetul Brasov, 176 la limba maghiara si 164 la limba germana. In nicio scoala din judet unde s-a tinut simularea nu au fost raportate incidente.
Rezultatele vor fi afisate pe 18 februarie, atunci cand elevii vor afla cat de pregatiti sunt pentru examenul propriu-zis. Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean a atras atentia directorilor sa organizeze aceste simulari cu maximum de obiectivitate si anunta ca vor demara anchete in cazurile in care vor constata diferente majore intre notele obtinute de elevi la examenele de evaluare din vara si cele de la simulare.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.