70,28% dintre candidații care au susținut simularea examenului de Evaluare Națională la...

70,28% dintre candidații care au susținut simularea examenului de Evaluare Națională la clasa a VIII-a în județul Brașov au obținut medii peste 5,00

0 128

3.265 de absolvenți ai clasei a VIII-a din județul Brașov care au susținut simularea examenului de Evaluare Națională la clasa a VIII-a au obținut medii peste 5,00, reprezentând un procent de 70,28 din totalul celor prezenți la acest examen. Procentul mediilor peste 5,00 din acest an este mai mic cu aproape 5 decât cel de la simularea de anul trecut.

Pe probe de examen, 77,02% dintre elevi au obținut note peste 5,00 la Limba și literatura română și doar 62,11% au obținut note peste 5,00 la Matematică.

În schimb, doar patru elevi au obținut nota 10 la Limba și literatura română și 36 la Matematică. Niciun elev nu a obținut nota 10 la ambele (sau la toate trei) probe. La proba de limbă maternă doar doi elevi au obținut note de 10. Unul la limba germană și unul la limba maghiară. De remarcat este faptul că numărul mediilor între 8,00 și 10 din acest an este mai mic decât cel de anul trecut, cu mai mult de 7 procente.

Rezultatele în urma acestor simulări nu vor fi trecute în cataloage decât la cererea expresă a elevilor sau a părinților acestora. Rezultatele vor fi analizate la clasă iar pe baza acestora, profesorii vor realiza programe remediale menite să îmbunătățească rezultatele elevilor la aceste examene, la finalul clasei a VIII-a. În vară, Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial o reprezintă media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele incluse în Evaluarea Națională.

Candidații care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă și au susținut evaluarea națională la limba și literatura maternă respectivă pot opta pentru stabilirea mediei generale la evaluarea națională fără a lua în calcul rezultatul la proba de limbă și literatură maternă.

Pentru profilul artistic, pentru profilul sportiv și pentru specializarea filologie de la liceul Waldorf, media finală de admitere se calculează astfel:

 (3 APT + MA)/4 = MFA,

unde:

APT = nota finală la probele de aptitudini;

MA = media de admitere (calculată conform Punctului I);

MFA = media finală de admitere.

2. Pentru profilul teologic, media finală de admitere se calculează astfel:

 (APT + MA)/2 = MFA,

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.