Ultimul weekend al lunii august oferă pasionaților sporturilor cu motor șansa de a-i vedea în acțiune pe cei mai buni piloți români ai întrecerilor de viteză în coastă. Un tronson de 3,55km al DN10 Brașov – Buzău, cu startul la ieșirea din localitatea Teliu, reprezintă traseul celei de-a cincea etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop 2015. Trofeul Teliu a atras și în acest an un număr mare de participanți, lista de înscrieri numărând până în acest moment 70 de concurenți. Paul Andronic, Ovidiu Zaberca și Lucian Răduț, trei piloți ai unor Mitsubishi Lancer EVO care își dispută în acest sezon titlul de campion național absolut, țin capul de afiș al listei înscrișilor și sunt pregătiți să dea totul pentru a-și trece în cont victoria. În aceeași categoria H4 găsim alte 5 mașini spectaculoase, printre care Subaru Impreza WRX pilotat de Cornel Gărdean, Ferrari-ul 430 Challenge al lui Florin Voicu sau BMW-ul 135 diesel pilotat de Costi Stratnic. De altfel, cumulând toate clasele, grupa H este cea mai populată, cu 34 de mașini înscrise. Un duel interesant se va da și în cadrul grupei A, unde Bogdan Ungureanu are un avans de doar 2 puncte în fața coechipierului său, Ciprian Ciobotaru. Alături de aceștia, alți 15 piloți vor lua startul în grupa A.
Sâmbătă, 29 august, sunt programate trei runde de recunoașteri și trei runde de antrenamente cronometrate, în urma cărora se va decide ordinea de start pentru manșele de concurs. Cele două „urcări” de concurs vor avea loc duminică, 30 august, de la orele 13:15, respectiv 15:30, după ce în prealabil piloții vor mai avea la dispoziție încă două runde de recunoașteri.

 

Restricţii de circulaţie

Cu ocazia desfășurării Trofeului Teliu, cea de-a cincea etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop 2015, drumul dintre Teliu (județul Brașov) și Brădet (județul Covasna) va fi închis traficului rutier în intervalele orare ce coincid cu desfășurarea concursului.
Circulația va fi restrictionala pe DN10, sectorul Teliu (km 127) – Brădet (km 119) astfel:

sâmbătă, 29 august 2015 – în intervalul orar 8.30 – 13.30, respectiv 14.30 – 20.30
– duminică, 30 august 2015 – în intervalul orar  8.00 – 11.30, respectiv 12.30 – 18.30

Organizatorul Trofeului Teliu mulțumește pentru înțelegere tuturor celor afectați de aceste restricții de circulație.

 Dorin Duşa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.