60.000.000 de euro pentru spatii verzi in localitati

60.000.000 de euro pentru spatii verzi in localitati

0 184

La propunerea Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile, Guvernul a suplimentat cu 35 de milioane lei fondurile pentru derularea in acest an a Programului National de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati, se arata intr-un comunicat al Ministerului Mediului.


Prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 59/2007, privind instituirea „Programului National de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati”, s-a alocat initial, pentru acest an, suma de 25.000.000 lei din Fondul pentru Mediu.


Implementarea proiectului in acest an a relevat un interes deosebit din partea autoritatilor locale pentru imbunatatirea calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati (s-au depus 168 de proiecte), dar si faptul ca suma estimata initial este insuficienta pentru implementarea Programului la nivel national.
In urma evaluarilor facute dupa prima sesiune de depunere a Proiectelor, din perioada 26 iulie-15 august, suma necesara implementarii Programului pentru anul 2007 este de aproximativ 60.000.000 lei, diferenta de 35.000.000 urmand a fi suportata, de asemenea, din Fondul pentru Mediu.


Suplimentarea sumei destinate implementarii „Programului National de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati”, in anul 2007, va avea efecte socio-economice pozitive, ducand la cresterea numarului de beneficiari ai Programului precum si la cresterea suprafetelor amenajate ca spatii verzi.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.