500 de milioane de euro pentru agroturism

500 de milioane de euro pentru agroturism

0 255

Turismul rural si regional din Romania va beneficia, in perioada 2007-2013, de fonduri europene de aproape 500 de milioane de euro prin intermediul Fondului European de Dezvoltare Regionala. Purtatorul de cuvint al Autoritatii nationale pentru turism sustine, ca la aceasta suma se vor adauga alte 87 de milioane de euro din fonduri nationale.


?


Sumele in cauza vor putea fi atrase direct si de catre operatorii din turismul balnear prin intermediul proiectelor de investitii pentru cresterea calitatii serviciilor de cazare, achizitionarea de aparatura medicala si tratament, servicii de agrement turistic. Sumele alocate dezvoltarii turismului regional si local sunt cuprinse in doua programe operationale sectoriale pentru perioada 2007-2013, care cuprind masurile ce urmeaza sa fie finantate si bugetele alocate acestora. Programele urmeaza sa fie negociate si aprobate de Comisia Europeana.


?


Primul program destinat turismului regional si local vizeaza valorificarea resurselor turistice existente, precum si a celor neintroduse inca in circuitul turistic (resurse turistice istorice, culturale, naturale), crearea de noi locuri de munca si cresterea veniturilor din activitati turistice, precum si crearea de noi surse de venit in zone izolate cu potential turistic. Al doilea program este destinat cresterii competitivitatii economice in turism in vederea reducerii decalajelor fata de productivitatea medie europeana. ANT a initiat si un proiect de lege prin care sa se modifice normele actuale de clasificare. Astfel, va aparea necesitatea reclasificarii hotelurilor din cinci in cinci ani si vor fi introduse mini-hotelurile.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.