50 milioane de lei pentru locuintele chiriasilor evacuati

50 milioane de lei pentru locuintele chiriasilor evacuati

0 71

Guvernul a decis alocarea sumei de 50 milioane de lei (500 miliarde lei vechi) pentru constructia de locuinte destinate chiriasilor evacuati din casele nationalizate, care au fost retrocedate fostilor proprietari, a declarat ministrul Laszlo Borbely.
Ministrul Borbely a cerut primariilor sa puna la dispozitie terenul pe care sa fie construite astfel de locuinte: „Conform Legii 40/1999 primariile sunt obligate ca in termen de un an de zile dupa ce chiriasii notifica acest lucru la primarii, primariile sa le asigure locuinte.”
Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Laszlo Borbely, a declarat ca prima masura pentru rezolvarea problemelor locative ale chiriasilor evacuati din casele nationalizate a fost luata, anul trecut, odata cu aprobarea de catre Guvern a sumei de 25 milioane lei noi din Fondul National de Dezvoltare, suma destinata exclusiv constructiei de locuinte sociale pentru familiile aflate in aceasta situatie.
Anul acesta au fost alocati, din bugetul ministerului, 20 milioane de lei, iar prin decizia de astazi, o prima transa de 50 milioane de lei. Astfel, pentru anul acesta sunt alocati 70 milioane de lei pentru constructia de locuinte pentru aceasta categorie de familii, a spus ministrul Borbely.
Ministrul a mentionat ca in prezent, la nivel national, sunt incepute 2.350 de apartamente, iar anul acesta vor fi finalizate 1140 apartamente. Pana in prezent, numarul solicitarilor se ridica la 750 de apartamente, a spus ministrul Borbely. Datele autoritatilor indica un numar de aproximativ 13.000 familii evacuate din casele nationalizate.
Ministrul Borbely a facut apel catre primarii sa asigure terenul si utilitatile necesare pentru constructia de locuinte pentru chiriasii din imobilele nationalizate, altfel Guvernul nu va putea sa aloce banii necesari acestui program.
„Facem apel catre primarii pentru a aloca teren pe care sa fie construite astfel de locuinte. Vom reveni cu o adresa catre primarii in acest sens, pentru ca daca nu ne dau teren, nu avem unde construi”, a spus ministrul.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.