50 milioane de euro pentru impaduriri

50 milioane de euro pentru impaduriri

0 90

Ministerul Mediului si Padurilor va investi peste 50 milioane de euro pentru impaduriri, in 2010, fata de o suma nesemnificativa, in 2009, a anuntat ministrul Mediului, Laszlo Borbely, cu ocazia reuniunii Comisiei pentru mediu, agricultura si probleme locale si regionale a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, organizata la Bucuresti.
Pentru 2009, Romsilva isi propusese un program de impaduriri de aproximativ 20.000 hectare, puietii fiind asigurati din pepinierele proprii ale regiei.
Romania trebuie sa impadureasca pana in anul 2035 circa doua milioane de hectare de terenuri, pentru a ajunge gradul mediu de impadurire al Uniunii Europene. Gradul de impadurire in Romania este, in prezent, de circa 27 la suta, desi in zona de campie nu depaseste 15 la suta. La nivelul UE, gradul de impadurire este, in medie, de 33 la suta, dar sunt tari precum Austria si Germania cu peste 40 la suta, iar in tarile nordice cu procente de peste 80 la suta.
Fondul forestier national este in suprafata de 6,48 milioane hectare, din care Romsilva administreaza, in prezent, 3,5 milioane hectare de paduri proprietatea statului si peste un milion de hectare de padure din proprietate privata.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.