5.000 de lei amenda pentru Spitalul din Zarnesti

5.000 de lei amenda pentru Spitalul din Zarnesti

0 565
Primele sanctiuni in cazul bebelusului cazut de pe masa de nasteri. Penalizari de 10% la salariu pentru cadrele medicale si amenda de 5.000 de lei pentru spital. Spitalul de la Zarnesti va fi verificat si de corpul de control al Ministerului Sanatatii. Anchete in acest caz deruleaza si procurorii
Directia de Sanatate Publica s-a autosesizat in cazul bebelusului care a cazut de pe masa de nastere si a facut un control la Spitalul din Zarnesti. Unitatea medicala a fost amendata cu 5000 de lei pentru ca a internat-o pe femeia gravida desi nu exista medic ginecolog de garda.
Potrivit dr. Camelia Defta, director adjunct DSP Brasov, amenda de 5.000 de lei este prevazuta de Hotararea de Guvern 857/2011 articolul 25, pentru nerespecatrea dispozitiilor legale in vigoare privind procedura de preluare a cazurilor de urgenta out 00.33 de urgenta
In plus, si comitetul director al spitalului a aplicat propriile sanctiuni. Astfel, medicul ginecolog care nu a mai ajuns la nastere a fost sanctionat cu 10% din salariu pe trei luni. Chiar daca nu era de serviciu, medicul a fost sunat si anuntat ca femeia va fi internata la Spitalul din Zarnesti. Doctorita ar fi trebuit sa anunte ca nu ajunge la spital iar, in acest caz femeia ar fi fost dusa la Maternitatea din Brasov pentru ca la Zarnesti nu exista linie de garda cu specialisti in ginecologie. Si asistenta care a fost prezenta in sala de nasteri, dar care nu a supravegheat nici mama si nici copilul a primit o penalizare de 10% din salariu, tot pe trei luni.
Problemele au aparut imediat dupa ce Ioana Dobrin, aflata la a doua nastere, a ajuns la Maternitatea din Zarnesti, in noaptea de 12 spre 13 martie. Si-a sunat medicul care o urmarise pe parcursul sarcinii, care nu a putut ajunge la timp la spital, deoarece nasterea a decurs foarte repede. Femeia a ajuns direct in sala de nasteri iar in cateva minute a venit pe lume baietelul. Mama sustine ca desi in camera se aflau asistenta si infirmiera nimeni nu a supravegheat-o. Imediat dupa nastere micutul a cazut de pe masa iar potrivit mamei, bebelusul s-a lovit de doua ori, odata de tavita de metal atasata mesei de nastere si inca o data de podea. Cazul nu se inchide doar cu sanctiunile disciplinare. Politistii si procurorii desfasoara o ancheta penala pentru neglijenta in serviciu.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.