4 ore pe zi in fata televizorului – moarte sigura!

4 ore pe zi in fata televizorului – moarte sigura!

0 100

Oamenii care petrec zilnic mai mult de patru ore pe zi in fata televizorului isi reduc speranta de viata, in comparatie cu cei care se uita mai putin la televizor, arata un studiu realizat de o echipa de cercetatori australieni, citat de AFP.
„Comparativ cu persoanele care petrec mai putin de doua ore pe zi uitandu-se la tv, cei care petrec astfel peste patru ore zilnic prezinta un risc cu 46% mai mare de a muri ca urmare a unor patologii diverse”, spune David Dunstan, cercetator la Institutul de Diabet si Maladii Cardiace din Melbourne.
In plus, acestia prezinta „un risc cu 80% mai mare de a suferi de boli cardio-vasculare”, a mai indicat specialistul australian.
Studiul arata ca nu programele tv in sine sunt nocive pentru sanatate, ci faptul ca telespectatorul sta mult timp asezat in timp ce se uita la televizor, avand muschii imobilizati si impiedicandu-si corpul sa asimileze corect zaharul si grasimile.

Studiul s-a derulat pe parcursul a 6 ani, timp in care specialistii au analizat obiceiurile in ceea ce priveste privitul la televizor a 8.800 de australieni. In medie, un australian pestrece zilnic trei ore in fata televizorului, insa medicii ii sfatuiesc sa renunte la acest obicei, pentru a nu-si risca sanatatea.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.