4 ani de frauda la Credit Europe Bank

4 ani de frauda la Credit Europe Bank

0 100

Desi numarul oficial al pagubitilor este 71, se pare ca nici macar oficialii bancii nu cunosc cifra exacta a celor care s-au trezit cu conturile devalizate. 10 dintre ei au reclamat disparitia din conturi a circa 2 milioane de euro ceea ce ridica la peste 4 milioane de euro dimensiunea reala a fraudei. Avocatii pagubitilor se plang ca banca practica un soi de santaj in momentul in care negociaza returnarea sumelor.
Actele prezentate de banca la Protectia Consumatorului documenteaza sustrageri de bani din conturile si depozitele brasovenilor inca de acum 4 ani. Avocatii unora din pagubiti se intreaba, impreuna cu clientii lor, cum de nu au fost ele depistate pana acum si cum de a permis conducerea bancii ca reteaua – condusa probabil de directoarea de operatiuni Otilia Negrila – sa actioneze de atata vreme.
Cei 71 de reclamanti oficiali au sesizat disparitia a peste 2 milioane de euro din conturi, dar suma este de fapt mai mare pentru ca unii pagubiti nu au reclamat Protectiei Consumatorului devalizarea conturilor. Zece dintre ei au fost usurati de alte 2 milioane de euro, ceea ce duce cunantumul fraudei la circa 4 milioane de euro. Avocatii se plang de felul in care oficialii bancii duc negocierile cu pagubitii, care sunt invitati sa renunte la dobanzi ca sa-si primeasca banii cat mai repede.
Directoarea de operatiuni Otilia Negrila isi ispaseste in prezent mandatul de 29 de zile de arest preventiv emis pe numele ei in urma cu peste 2 saptamani, dar anchetatorii nu mai sufla un cuvant despre soartea presupusilor sai complici, care au fost audiati si sunt cercetati in libertate.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.