31 de unitati de invatamant reabilitate la Brasov

31 de unitati de invatamant reabilitate la Brasov

0 55

O treime din unitatile de invatamint preuniversitar din Brasov au fost reabilitate termic. 15 gradinite, 12 scoli generale si patru licee au fost in santier in diverse perioade din ultimii 3 ani. In curs de reabilitare sunt Gradinita 9, Scoala generala nr. 25 si corpul A al Colegiul tehnic de Transporturi. Chiar daca lucrarile nu sunt finalizate, efectele se simt deja.
Din totalul de 85 de unitati de invatamint, care functioneaza in 94 de corpuri de cladire, au fost reabilitate 31 de unitati si tot atitea corpuri de cladire, incepind din anul 2007 si pina in noiembrie 2011.
Lucrarile constau in izolarea termica exterioara, tencuiala decorativa, inlocuirea hidroizolatiei la tavanul de tip terasa, realizarea trotuarului de gardab si inlocuirea timplariei clasice cu timplarie de tip termopan. Printre cladirile unde inca se lucreaza se afla si Gradinita numarul 9 de pe strada Aurel Vlaicu si chiar daca reabilitarea termica nu este complet finalizata deja se simt rezultatele.
Inspectoratul Scolar este multumit de rezultatul lucrarilor la cladirile institutiilor de invatamant si considera ca primele rezultate ale recensamnatului confirma inca o data necesitatea comasarilor care au avut loc.
Programul de reabilitare termica a cladirilor publice, in special institutii de invatamint, este multianual si face parte din Strategia de dezvoltare durabila a Municipiului Brasov.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.