25 la suta = jignire?

25 la suta = jignire?

0 69

?


Acesta este procentajul oferit de ministrul Adomnitei sindicatelor din invatamant in ce priveste marirea salariilor pe 2008, in trei etape:1 ianuarie – 10%, 1 aprilie – 6%, 1 octombrie – 9%, aceasta ultima majorare fiind conditionata de realizarea principalilor indicatori economici, altfel ea reducandu-se la 6%.


In acest timp liderii FEN ( Federatia Educatiei Nationale ) insista la o marire a salariilor de 50%, in caz contrar urmand cunoscutele etape de protest.


Nu spun ca retribuirea in acest domeniu se ridica la nivelul cerut de bunul simt si ca revendicarile nu se justifica. Am slujit si eu Invatamantul si stiu ce este pe acolo.


Dar oare nu ar trebui mai intai o sita care sa desparta valorile de nonvalori? Caci stim cu totii la ce nivel a ajuns procesul de invatamant in Romania, in parte din cauza experimentelor facute de diversii ministri de resort, numiti pe criterii politice si incapabili sa gandeasca limpede si la obiect, in parte decaderii interesului pentru sacrificiu, pentru apostolat, instaurat in constiinta dascalilor.


Iar acest dezinteres nu este indus doar de salariile mici, cieste rezultatul slabei pregatiri din timpul studentiei prin diferitele facultati rasarite ca ciupercile dupa ploaie, unde multi au gandit sa se duca doar ca sa aiba o patalama la mana.


Aici ar trebui sa cearna, in primul rand, sita, iar ce ramane sa fie intr-adevar retribuit la nivel corespunzator.


?


Dan Bota ??

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.