23 iulie, noul termen de privatizare a IAR Ghimbav

23 iulie, noul termen de privatizare a IAR Ghimbav

0 55

AVAS, la cererea unor investitori interesati de procesul de privatizare a S.C. IAR S.A Ghimbav, a hotarat decalarea termenului de depunere a ofertelor. Noul termen a fost reprogramat pentru data de 23 iulie 2008, orele 10:00.
Ca urmare, deschiderea Documentelor de participare va avea loc in data de 23 iulie 2008, orele 12:00, iar perioada de acces la Camera de Date, organizata la sediul IAR Ghimbav, se prelungeste pana la data de 22 iulie 2008, inclusiv.
Privatizarea se va realiza prin metoda negociere pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile, in conformitate cu legislatia care guverneaza activitatea AVAS si procesul de privatizare.
Pana acum, AVAS a inaintat catre Consiliul Concurentei si Comisia Europeana documentatia de privatizare a S.C. IAR S.A. Ghimbav. Consultarile cu reprezentantii CE au avut in vedere realizarea unei documentatii de vanzare care sa permita desfasurarea unui proces de privatizare transparent, adaptat legislatiei europene si care sa nu creeze suspiciuni de ajutor de stat.
Astfel, in evaluarea ofertelor depuse de investitori, 95% din punctajul final este reprezentat de pretul pe pachetul de actiuni si 5% de investitiile pentru dezvoltare.
Totodata, o conditie obligatorie pentru participarea la negociere este Planul de afaceri pe 5 ani al investitorului, care trebuie sa contina sursele de finantare si planul de dezvoltare a productiei de aparare, oportunitatea incheierii tranzactiei fiind decisa de AVAS conform art. 5 din Legea 137 / 2002.
AVAS a inclus in contractul de vanzare-cumparare clauze obligatorii si nenegociabile referitoare la respectarea OUG nr. 95 / 2002, privind industria de aparare si a celorlalte acte normative referitoare la pregatirea economiei nationale si a teritoriului pentru aparare.
S.C. IAR S.A. Ghimbav are ca activitate principala constructia si repararea de aeronave si nave. Ceilalti actionari ai societatii sunt: MMSS, cu 7,35% din capitalul social, SIF III Transilvania, cu 4,57%, alte persoane fizice (17,25%) si juridice (5,98%).

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.