2010 – anul finalizarii proiectelor neterminate la Brasov?

2010 – anul finalizarii proiectelor neterminate la Brasov?

0 124

Autoritatile locale si judetene din Brasov spera sa realizeze in 2010 macar proiectele neterminate, tinand cont de conjuncture.
Astfel, edilii brasoveni fac acuma prognoze pentru a vedea cate dintre investitiile pe care le-au promis cetatenilor le pot realiza macar in 2010. Cum bugetul se anunta sumbru, fiecare merge pe principiul: facem cat se poate.

Bugete in asteptare in februarie
In Primaria Brasov se lucreaza la elaborarea bugetului pe 2010. La capitolul investitii, lista incepe cu restante, pentru ca unele proiecte nici macar n-au fost incepute, cum ar fi dublarea pasajului Fartec. Pentru 2010 edilii spera sa inceapa exproprierile pentru pasajul al treilea al ocolitoarei.
Pe lista de prioritati a Primariei este continuarea reabilitarii termice a blocurilor, dar si proiecte care par grandioase in plina criza, cum ar fi un pasaj subteran la calea ferata pe Independentei sau modernizarea cu milioane de euro a Gradinii Zoologice. Edilii sustin insa ca nu vor toca bani publici fara rost, ci vor incerca sa atraga fonduri nerambursabile.
Daca Primaria mai dispune de venituri proprii, care anul trecut au fost de peste 500 de milioane de lei, situatia este mai grea la nivelul Judetului. Administratia condusa de Aristotel Cancescu se bazeaza doar pe Cotele defalcate de Guvern de la Bugetul statului, buget inca neadoptat.
Amendamentele vor fi folosite pentru a cere guvernului finantarea listei de prioritati a CJ Brasov: Reabilitarea “Drumului rusinii” dintre Hoghiz si Sercaia, finalizarea modernizarii Spitalului Judetean si reparatii la monumentele din judet, pentru introducerea lor in circuitul turistic, cu toate urmarile benefice.
Insa primul loc pe lista lui Cancescu il ocupa, ca si in 2009, si pe buna dreptate, Aeroportul, dar finantarea este asteptata din strainatate, ceea ce mai dureaza.
Fara Bugetul de stat, fara clarificarile de la centru, nu se pot face bugetele locale care asteapta sa vada ce resurse vor primi de la Guvern.

Sa speram ca, si localii, si judetenii, vor reusi, printr-o buna gandire si planificare, sa finalizeze cat mai multe din aceste proiecte, spre binele contribuabililor brasoveni.
Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.