200 de km de drum vor intra in administrarea judetului

200 de km de drum vor intra in administrarea judetului

0 61

?Consilierii judeteni au decis miercuri preluarea a cca. 200 km de drumuri, clasificate ca fiind drumuri comunale. Prin acest transfer, judetul si-a creat parghia pentru a finanta reabilitarea si modernizarea acestor drumuri, in care, adesea, daca nu esti atent ori te infunzi, ori ramai fara toba, numar sau planetara.


Cum judetul nu putea finanta lucrarile pentru drumurile comunale, iar comunele, in anumite cazuri de-abia reusesc sa sustina financiar propriul aparat si sa repare acoperisul scolii, s-a gasit iata o formula prin care arterele rutiere sa fie modernizate si aduse intr-o stare acceptabila, sigure pentru circulatie.


Pentru a nu fi suspiciuni ca drumurile au fost alese pe criterii politice, spre a se interveni cu tendinta, doar in anumite localitati, plenul CJ a decis ieri constituirea unei comisii pentru alegerea localitatilor unde se vor face lucrari, comisie care va cuprinde consilieri din toate partidele reprezentate in Consiliul Judetean.


Pe langa transformarea celor 200 de km de drumuri comunale in drumuri judetene, forul legislativ a mai hotarat si trecrea in la categoria de drumuri comunale a unor stradute si drumuri vicinale.


Electoral sau nu, gestul este in beneficiul cetatenilor care vor putea circula in siguranta pe arterele rutiere ale judetului.


?


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.