Delirul, băncile, coronavirusul și Carmitru J.R.

Delirul, băncile, coronavirusul și Carmitru J.R.

1 1183


Scrie Andrei Caramitru pe pagina sa de fecebook pe 5 aprilie ,,Puteți mai jos vedea cum SCADE rata de CREȘTERE zilnică a cazurilor identificate. De la 30-40% spre 10%. E o evoluție normala ca suntem in carantina de ceva timp. Cum am mai spus – Weekend-ul asta e vârful de noi cazuri pe zi si Weekend-ul următor va fi vârful de decese pe zi. După scade.

Domnule Caramitru Senior am o întrebare: dacă Scade deci Crește? Așa e la voi în familie!? Când scade I.Q.-ul crește venitul? Nu dau cu parul, întreb, căci juniorul dvs. mi se pare născut din beția amorului între Shrek și fata de la pagina 5.
Tot acesta continuă astăzi 7 aprilie 2020:
,,Mi se pare in continuare incredibil cum oameni cât de cât cititi și inteligenți urlă ca trebuie redeschisă IMEDIAT economia. Ca asta e – mai mor niște oameni – ce contează. Majoritatea sunt exact aceeași care se numesc “conservatori”, credincioși și care apără “valorile familiei”. Se pare ca valorile astea sunt compatibile cu sacrificarea a zeci de mii de oameni pentru contul lor in bancă. Pentru ei mari creștini viața nu are valoare înțeleg.
Eu le las aici ăstora un filmuleț din Ecuador. Unde lucrurile au scăpat total de sub control – oamenii cad din picioare pe străzi, morții de covid sunt Arși pe stradă in timp ce corbii se rotesc peste oraș. Ca sa vadă și ei ce își doresc de fapt. Ticăloși.”

Valorile familiei egal Ticăloși în mintea lui Caramitru J.R.. Se știe noi ardem necredicioișii pe stradă iar la școală se fac lecții nu de cum trebuie pus prezervativul ci despre arderea pe rug a vrăjitoarelor.

,,Conservatori”, ,,credincioși” ce sacriifică ,,zeci de mii de oameni pentru contul lor in bancă”. Să înțelegem, credincioșii ,,sacrifică” nenumărate vieți pentru contul acela bancar de care spunea Isus că avem toți nevoie? Pe bune Isus egal cont bancar? Băiatule delirezi. Tu lucrezi pentru bănci.

Că mitocanul este extremist, că a preluat rolul și limbajul — dar al unui nivel pueril -a lui Corneliu Vadim Tudor, astea ar fi, totuși mărunțișuri în ceea ce-l privește pe Andrei Caramitru, unul dintre băieții celebrului recitator Ion Caramitru.

Problema cu domnul Caramitru junior este, de fapt, alta.

Iată ce spunea PATRICK ANDRÉ DE HILLERIN în Cațavencii pe 19 august 2019 în articolul numit :


Un închipuit periculos


Școlit nu se știe pe ce bani în Elveția, ajuns atât de înstărit încât și-a permis, anul acesta, să-și cumpere, în București, o vilă de 3 milioane de euro, Andrei Caramitru este omul de la care USR așteaptă un program economic și o viziune în acest domeniu.

În această calitate, de guru economic al partidului din care face parte, domnul Caramitru se trezește vorbind. Pe Facebook, desigur, acolo unde oricine e liber să se exprime și să-și demonstreze nivelul de incompetență. Nu se poate spune despre Andrei Caramitru că ar fi străin de domeniul bancar, de exemplu. Dimpotrivă, CV-ul său îl arată ca fiind chiar foarte competent. A lucrat, în Elveția, pentru UBS, una dintre cele mai importante bănci ale lumii. După care, timp de 16 ani, a lucrat pentru McKinsey & Company, una dintre cele mai mari firme de consultanță în management, firmă la care apelează, de asemeni, o mulțime dintre băncile lumii.
Nu știm cum se face, dar McKinsey are o foarte stranie relație cu angajații săi români. Pe lângă Andrei Caramitru, la McKinsey a lucrat și Sebastian Burduja și a lucrat, de asemeni, și Raul Pătrașcu, fost consilier de stat la cencelaria guvernului Cioloș, fost membru PLUS, trecut la PNL. Dacă nu-l știți, încercați să vă amintiți de chimistul cu studii la Yale, care a declarat că gazele lacrimogene folosite în august 2018 în Piața Victoriei ar provoca modificarea ADN-ului. El e.

În fine, revenind la Andrei Caramitru. Săptămâna trecută, specialistul economic al USR face ce face și sare la gâtul sistemului bancar, într-o postare ce părea scrisă direct de Darius Vâlcov: „Ce ne facem cu sistemul bancar? Nu cred ca exista un sector mai detestat de oameni. Și pe bună dreptate. Rezultatele băncilor sunt excelente pentru acționari (randamentul cel mai mare din Europa) și foarte proaste pentru societate (costuri uriașe, 30-40% din oameni nu au cont bancar, finantare de vreo 4x mai mică pentru IMM-uri decât in alte țări, cer garanții si condiții absurde care in alte tari nu sunt aplicabile). In plus – sunt in parte responsabile pentru criza din 2008, pentru ca au dat credite fără să gândească.
De ce? Sistemul e dependent de două droguri: comisioane uriașe si credite de consum cu marje uriașe. […]“

Observațiile sunt pertinente, iar viitorul autor al programului economic al USR nu se oprește aici. Ar și soluții, dintre care una e chiar amuzantă: „9) limitarea comisioanelor. Sunt mult prea mari, aberante in multe cazuri“.

Ei bine, pe vremuri, când activa pe postul de consultant, conducând filiala româneacă a McKinsey & Company, printre clienții domnului Caramitru se afla și o bancă destul de cunoscută și de rezistentă. În timpul unei ședințe de lucru, reprezentanții băncii întreabă echipa de consultanți ce ar putea face pentru a mări profitul băncii cu pricina. La această întrebare, consultantul Andrei Caramitru răspunde, fără urmă de ezitare: „Simplu: măriți comisioanele!“.

COMENTARII

  1. De ce ii dati atata spatiu si atentie unui neghiob?
    Cine citeste atata…vorbarie:justa dar inutila!Margaritare ante porcas…

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.