177 de milioane de euro pentru dezvoltarea capitalului uman

177 de milioane de euro pentru dezvoltarea capitalului uman

0 72

Capitalul uman din Romania urmeaza sa fie finantat printr-o serie de proiecte de dezvoltare.


Cristian Dogar, director executiv al Organismului Intermediar Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane Regiunea Nord-Vest (OIR POSDRU N-V), a participat vinerea trecuta, la Bucuresti, la evenimentul prilejuit de lansarea implementarii Programului Opera?ional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), finantat din Fondul Social European (FSE).


“In prezenta domnului Paul Pacuraru -ministrul Muncii, Familiei si Egalitatii de ?anse-, ?i a domnului Vladimir Spilda -comisarul European pentru Ocupare, Afaceri Sociale si Egalitate de Sanse-, au fost lansate primele 16 linii de finantare pentru proiecte strategice, pentru o valoare totala de 177 milioane de euro. Proiectele strategice sunt acelea care vor fi implementate la nivel na?ional, multiregional sau sectorial si au o valoare cuprinsa intre 500 de mii si 5 milioane de euro. Ideea central? a finan??rilor POSDRU este investi?ia ?n capitalul uman. Obiectivul general al POS DRU il constituie dezvoltarea capitalului uman si cresterea competitivitatii, prin corelarea educatiei si invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii si asigurarea de oportunitati sporite pentru participarea viitoare pe o piata a muncii moderna, flexibila si inclusiva a 1.650.000 de persoane.”, a declarat Cristian Dogar.


OIR POSDRU Nord-Vest este o institutie publica aflata in subordinea Ministerului Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, care asigura aplicarea unitara in Regiunea Nord – Vest (Bihor, Bistrita Nasaud, Cluj, Maramures, Satu Mare, Salaj) a atributiilor delegate de catre Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, referitoare la implementarea Fondului Social European.
?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.