Ieşirea Marii Britanii din UE reprezintă: „un simbol al crizei cu care...

Ieşirea Marii Britanii din UE reprezintă: „un simbol al crizei cu care se confruntă Europa”!

0 107

România trebuie să participe activ la proiectul propus de președintele francez a spus Liviu Dragnea precizând că este total de acord cu multe dintre punctele prezentate de acesta. „Am citit mesajul Președintelui Franței, domnul Emmanuel Macron! Uniunea Europeană trebuie să revină la valorile și principiile pe care a fost clădită – de la drepturile fundamentale ale omului, până la coeziunea socială și economică”.

Președintele Macron propune interzicerea finanțării partidelor politice de către puteri străine. Din nou, total de acord! Inclusiv finanțarea indirectă și netransparentă prin campanii de propagandă susținute de organizații paravan. Total de acord că trebuie să existe reguli europene care să interzică instigările la ură și violență pe Internet, precum cele pe care le-am văzut în vara anului trecut și pe care încă le vedem și astăzi. Poate că dacă președintele Iohannis va citi mesajul omologului său francez va înțelege că ura și violența nu pot face parte din registrul „opiniilor politice”, a scris Liviu Dragnea, marți, pe Facebook.

„De asemena total de acord cu reformarea Spațiului Schengen, care să includă toate statele membre și mai ales România care oferă frontieră sigură către Orientul Mijlociu. Total de acord cu un tratat de apărare și securitate pan-european, împreună cuNATO – România este deja în al treilea an în care își respectă angajamentul de a aloca 2% din PIB pentru Apărare. 

Aprobam total   sancționarea sau chiar interzicerea companiilor care nu își plătesc corect impozitele în statele în care fac profit, care nu respectă normele de mediu și care oferă produse de calitate proastă în statele din estul Europei. România trebuie să susțină organizarea unei Conferințe pentru Europa! România trebuie să participe activ la acest proiect!”, a completat liderul PSD.

Reacția lui Dragnea vine după ce Emmanuel Macron a prezentat, în contextul campaniei pentru scrutinul europarlamentar, viziunea sa despre Europa.
Liderul de la Paris a pledat pentru „renaşterea europeană”, subliniind că „scrutinul europarlamentar va fi decisiv pentru viitorul continentului”. „Niciodată după al II-lea Război Mondial Europa nu a fost atât de necesară. În acelaşi timp, Europa nu a mai fost în atât de mare pericol”,a spus Macron, subliniind că ieşirea Marii Britanii din UE reprezintă „un simbol al crizei cu care se confruntă Europa”. (Infotex)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.