13 shades of Romanian

13 shades of Romanian

0 869
Doi frati brasoveni, stabiliti la Londra, vor sa coloreze imaginea tarii noastre cu „13 nuante de roman”. Este titlul documentarului cu care Anda si Rares Teglas, alaturi de alti doi tineri romani, vor sa dea o replica serialului „Vin Romanii!”, care a scandalizat recent comunitatea romana din Marea Britanie. Fratii Teglas au dovezi ca printre imigrantii din Albion exista cel putin 13 povesti romanesti de succes.
Documentarul intitulat „13 Nuante de Roman” isi propune sa dezvaluie pe larg felul in care romanii traiesc, muncesc si se integreaza in societatea si cultura britanica. Pe internet a fost lansat si un promo de colectare de fonduri pentru realizarea filmului. Documentarul va fi produs de o companie britanica, fondata de tinerii brasoveni, frate si sora – Anda si Dragos Teglas.
Ei vor fi sprijiniti de ong-uri, Ambasada Romaniei la Londra si de u cunoscut jurnalist britanic, cel care s-a oferit sa fie reporterul care intervieveaza subiectii romani care au izbandit pe malurile Thamisei.
Fratii Anda si Dragos Teglas planuiesc sa le raspunda britanicilor care „au luat de bun” documentarul „The Romanians are coming”/”Vin Romanii”, difuzat recent de postul de televiziune Channel 4, fan al productiilor pe tema migratiei. Comunitatea romana din Marea Britanie si ambasadorul Romaniei in Regatul Unit s-au declarat deja jigniti de felul n care au inteles britanicii sa ne prezinte.
Fratii Teglas, stabiliti la Londra, vor sa realizeze o replica la toate vorbele urate adresate de-a lungul vremii comunitatilor de romani de peste granite. „13 Shades of Romanian”/”13 nuante de roman” va prezenta 13 povesti de succes, 13 exemple ca printre migrantii romani din Regat sunt oameni cu adevarat muncitori, talentati si de succes. Pentru realizarea filmului, Anda si Dragos Teglas au nevoie de 12.000 de lire, bani pe care spera sa-i adune cu ajutorul campaniei online, lansata recent. Titlul documentarului face trimitere la filmul de succes „50 Shades of Grey”, care a incins spiritele printre cinefili. Practic,documentarul vrea sa demonstreze , pornind chiar de la cifra 13, asociata in mod curent cu tot felul de superstitii, ca tot ce s-a spus negativ despre romani in presa britanica din ultimii ani se bazeaza pe cazuri izolate, pe generalizari nefondate si pe stereotipii.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.