124 de milioane de euro pentru dezvoltarea satelor

124 de milioane de euro pentru dezvoltarea satelor

0 227

Prim-ministrul Emil Boc a discutat, marti, cu responsabilii guvernamentali privind absorbtia fondurilor comunitare din domeniul agriculturii posibilitatea relocarii sumei de 124 de milioane de euro catre dezvoltarea satelor, a informat Biroul de presa al Guvernului. Boc a prezidat, marti, la Palatul Victoria, reuniunea Comitetului interministerial privind absorbtia fondurilor comunitare.
“Unul dintre subiectele discutate a fost posibilitatea relocarii a 124 milioane de euro, astfel incat sa fie majorate fondurile pentru Masura 3.2.2. privind <>, din cadrul Programului National de Dezvoltare, pentru care exista un numar mare de solicitari”, se arata in comunicatul Guvernului.
De asemenea, Boc a verificat stadiul absorbtiei fondurilor europene destinate agriculturii, se mentioneaza in comunicat.
Potrivit sursei citate, pentru Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), din anul 2007 pana la 16 iulie 2010, au fost depuse 39.406 cereri de finantare, din care au fost aprobate 14.168 de proiecte. Dintre acestea au fost semnate 13.170 de proiecte, efectuandu-se plati de 4.733,95 milioane de lei.
In Programul Operational pentru Pescuit (POP), in perioada mentionata, 83 de proiecte au fost depuse, dintre care 19 au fost aprobate. Dintre acestea, 41 de proiecte au fost semnate, valoarea platilor fiind de 7,84 milioane de lei.
De asemenea, pentru finantari din Fondul European pentru Garantare in Agricultura (FEGA), pana pe 16 iulie 2010, au fost depuse 4.586.549 de cereri, dintre care au fost aprobate 3.381.249. Platile efectuate din acest fond se ridica la 6.586,74 milioane de lei, a mai sustinut sursa citata.
Conform comunicatului Executivului, la intrevederea de la Palatul Victoria au participat, alaturi de prim-ministrul Emil Boc, directorul general al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, Gavril Vadan, directorul general al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, Florin Faur, precum si directorul general al autoritatii de management a Programului National de Dezvoltare Rurala, Cornelia Mihai.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.