10,8 milioane pentru imbunatatirea parcului auto al pompierilor din Regiunea 7 Centru...

10,8 milioane pentru imbunatatirea parcului auto al pompierilor din Regiunea 7 Centru

0 68

Judetul Brasov va primi 1,8 milioane euro in cadrul unui program care vizeaza imbunatatirea capacitatilor de interventie in caz de urgenta, program ce a fost elaborat pentru intrega Regiune 7 Centru, fondurile totale alocate fiind de 10,8 milioane de euro.


In cadrul programului, 85% din suma va veni de la Uniunea Europeana, 13% de la Guvern, iar judetul va participa cu 2% din valoarea proiectului.


Potrivit vicepresedintelui Consiliului Judetean Brasov, Vasile Butaru, din fondurile ce revin Brasovului, intr-o prima faza, se va cumpara, prin licitatie, o autospeciala cu apa si spuma, pentru stingerea incendiilor, una de cercetare, care poate fi folosita pentru identificarea contaminarilor nucleare, bacteriologice, chimice si radiologice, si una pentru descarcerari grele. „Totodata, se vor achizitiona patru autospeciale complexe, pentru interventie, descarcerare si asistenta medicala de urgenta. Intr-o a doua etapa, se doreste achizitionarea unor ambulante de prim-ajutor si de reanimare, precum si a unei macarale de 60 de tone, cu care s-ar putea indeparta de pe carosabil autovehiculele de mare tonaj, in urma unor accidente. Una dintre ambulante va fi alocata municipiului Brasov, pentru statiunea Poiana Brasov”, a explicat Butaru.


Vicepresedintele executivului judetean a mai spus ca se lucreaza la intocmirea caietelor de sarcini necesare organizarii licitatiilor de achizitie. Potrivit acestuia, pana la toamna sau cel tarziu pana in primavara lui 2008, achizitiile trebuie sa fie la dispozitia Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Brasov, care are in prezent un parc de masini, ce ar trebui casat in proportie de 90%.


Butaru a participat in aceasta saptamana, alaturi de directorul adjunct al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Brasov, col. Ion Bogdan, la o intrunire pe tema programului de imbunatatire a capacitatilor de interevntie in caz de urgenta, eveniment ce a avut loc la Targu-Mures.


M.O.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.