100 milioane lei pentru impadurirea a cca. 3.000 HA

100 milioane lei pentru impadurirea a cca. 3.000 HA

0 227

Din pomposul Program Casa Verde, care a pacalit romanul inainte de alegeri nu mai ramas mare lucru. Ca este asa ne-o spune chiar ministrul Nemirschi.
„Am propus un buget de100 milioane lei – o parte din taxa auto si o parte din programul Casa Verde – pentru impaduriri. Din toamna, vrem sa impadurim mai mult de 3.000 de hectare, tinand cont ca un hectar la ses consta intre 6.000 si 7.000 de euro, iar un hectar la deal si munte, in medie, 10.000 de euro”, a spus Nemirschi, prezent la campania „Romania prinde radacani”, organizata de Realitatea TV in Suditi, judetul Ialomita.
Ministrul mediului a mai spus ca saptamana viitoare va finaliza ghidul de finantare pentru programul „Casa Verde”, care se va derula prin intermediul administratiilor locale si prin care se acorda bani pentru panouri solare caminelor de batrani, spitalelor si asociatiilor de locatari.
Programul se va derula in paralel cu cel de reabilitare termica a blocurilor, demarat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei.
E bine si atat, decat …nimic! Din fosstul Program Casa Verde a mai ramas o umbra. Daca impadurirea va incepe la toamna, fiin ratata campania din aceasta primavara, poate ca nu se va intampla la fel si cu reabilitare termica a blocurilor.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.