1 martie – Ziua Universității Transilvania Brașov

1 martie – Ziua Universității Transilvania Brașov

0 49

La 1 martie, pentru al 9-lea an consecutiv, comunitatea academică brașoveană sărbătorește Ziua Universității Transilvania. Astfel, pe parcursul zilelor ce preced dar și după data de 1 Martie sunt organizate diverse manifestări care marchează acest eveniment. Cu această ocazie, cele 18 facultăți au pregătit numeroase evenimente online și față în față.

Universitatea Transilvania din Brașov (UNITBV) este o universitate de educație și cercetare științifică din Brașov, care cuprinde 18 facultăți, cu un număr de peste 19.500 de studenți și peste 730 de cadre didactice. În prezent, Universitatea Transilvania din Brașov este cea mai mare universitate din centrul țării, o universitate comprehensivă care oferă programe de studii în domenii precum: inginerie mecanică, inginerie industrială, calculatoare, construcții, silvicultură, ingineria lemnului, design de produs, alimentație și turism, informatică, matematică, științe economice, medicină, psihologie, pedagogie, muzică, lingvistică, drept, sociologie și asistență socială.

Pentru a răspunde nevoilor de instruire ale candidaților, precum și nevoilor angajatorilor, universitatea și-a lărgit și diversificat continuu oferta educațională; noi programe de studii de licență și de masterat au fost anual propuse spre evaluare la nivel național. În universitate funcționează 100 programe de studii de licență: 83 la forma de învățământ cu frecvență (IF), 6 la forma de învățământ cu frecvență redusă (IFR) și 11 la forma de învățământ la distanță (ID), 74 de programe de studii de masterat (70 IF și 4 IFR) și 18 domenii de doctorat (IF și FR).

Universitatea Transilvania din Brașov este locul în care cultura și civilizația se îmbină armonios cu educația, membrii comunității academice organizând manifestări ce au apărut ca o emulație firească în contextul rolului universității în comunitate. Aceasta este parte activă a comunității brașovene, prin acțiuni precum: „Ziua Universității”, „Stagiunea de concerte a universității”, „Festivalul Etnovember”, „Literatura iese în Oraș”, „Transilvania Summer Event”, „Chamber Jazz la Universitatea Transilvania” și prin alte evenimente realizate la centrele culturale ale universității, prin conferințe și dezbateri publice sau prin evenimentele caritabile pe care le găzduiește.

Prin Centrul Muzical și cel Multicultural, universitatea a ieșit constant în comunitate. Expozițiile de sculptură, lansările de carte, întâlnirile cu personalități ale lumii artistice sau științifice sunt tot atâtea argumente în favoarea alegerii universității brașovene ca un loc firesc și normal de formare și dezvoltare a viitorilor profesioniști, indiferent de domeniul de studiu ales.
„Echipa BlueStreamline, automobilul electric, școala de restaurare IL sunt alte realizări ale studenților universității realizate sub îndrumarea cadrelor didactice și care sunt deja recunoscute nu numai printre brașoveni. Etnovember, școlile de vară pentru studenți, conferințe și workshopuri la care au participat cadre didactice și studenți, acțiuni de voluntariat, competiții sportive și spectacole cultural artistice sunt alte activități la care studenții au participat pe parcursul anilor”.

Pentru viitorii studenți, actuali elevi, universitatea a organizat pregătire pentru examenul de bacalaureat la disciplinele matematică, informatică și limba română, dar a organizat și activități în cadrul „Săptămânii altfel” sau a proiectului „Liderii de mâine”. A fost organizată „International students cultural night” – seară culturală organizată împreună cu studenții internaționali care studiază la UNITBV. În ultimii ani comunitatea a devenit și ea parte din universitate prin evenimente precum „Podiumul companiilor” sau „Absolvenții în Fața COmpaniilor” (AFCO), universitatea aflându-se într-un dialog permanent cu reprezentanții mediului economic și socio-cultural.

D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.