1% din profitul companiilor se va indrepta catre pensionari

1% din profitul companiilor se va indrepta catre pensionari

0 181

Senatorii din Comisia economica au avizat favorabil proiectul de lege al PC, potrivit caruia companiile care inregistreaza profit anual de peste 100.000 de euro vor plati o taxa de solidaritate de 1% catre pensionarii al caror venit este mai mic decat salariul minim pe economie.


Presedintele PC, Dan Voiculescu, a declarat in fata Comisiei ca initiativa legislativa se adreseaza numai companiilor care inregistreaza un profit anual mai mare de 100.000 de euro, sumele rezultate din aceasta taxa urmand a fi utilizate pentru cresterea cuantumului tuturor pensiilor mai mici decat salariul minim pe economie. Pe de alta parte, liderul conservator a criticat avizul negativ dat de Guvern pentru acest proiect de lege. „De cand se amesteca Guvernul in relatia dintre categoria avuta si cea saraca?”, a afirmat Voiculescu, adaugand ca initiativa nu afecteaza bugetul de stat si nu solicia nici un efort financiar din partea Executivului.


Presedintele PC a tinut sa precizeze ca, prin introducerea cuantumului cifrei de afaceri a companiilor la peste 100.000 de euro, s-a dorit exceptarea de la plata acestei taxe a IMM-urilor, care „nu sunt suficient de puternice pentru a-i ajuta pe altii”. Voiculescu a aratat ca legea vizeaza „marile banci din Romania, marile companii transnationale, precum si grupurile romanesti puternice, care au profit de zeci si sute de milioane de euro pe an”.


Membrii Comisiei economice au aprobat initiativa conservatorilor, apreciind ca este necesar sa se dea dovada de solidaritate fata de pensionari, o categorie sociala care a suferit cel mai mult dupa 1989.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.