Zona de munte a județului Brașov, avertizare Cod Galben de ninsori!

Zona de munte a județului Brașov, avertizare Cod Galben de ninsori!

0 40

ANM a transmis o atenționare meteo Cod Galben, cu interval de valabilitate: 21 aprilie, ora 15 – 22 aprilie, ora 15. În intervalul menționat, aria ploilor va fi în extindere treptată dinspre sud-vest și va cuprinde toate regiunile. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi local de 10…15 l/mp, iar în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și în jumătatea de sud a Moldovei, pe arii restrânse de peste 30 l/mp. Vor fi mai ales averse, izolat însoțite de descărcări electrice. În zona de munte precipitațiile vor fi mixte. Vântul va avea local și temporar intensificări în regiunile sudice și sud-estice cu viteze în general între 45 și55 km/h.
Notă: marți (23 aprilie) ploile se vor extinde din nou, iar mai ales în zonele de munte și în sud-vest se voracumula cantități însemnate de apă. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării.
Cod Galben
Interval de valabilitate: 21 aprilie, ora 18 – 22 aprilie, ora 12. Fenomene vizate: ninsori însemnate cantitativ. Zone afectate: la altitudini de peste 1500 m în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură. La altitudini de peste 1500 m în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, vor predomina ninsorile, local însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.