Vremea se schimbă – sunt așteptate ninsori și vânt puternic

Vremea se schimbă – sunt așteptate ninsori și vânt puternic

0 86

Ne apropiem tot mai mult de luna decembrie, așadar de începutul iernii calendaristice. La munte, în zonele înalte, deja au apărut ninsorile, astfel că s-au văzut primele semne că sezonul de iarnă dă să se instaleze.

Nu vin vești tocmai bune de la meteorologi, în ceea ce privește prognoza pentru zilele viitoare. Vremea se înrăutățește în perioada următoare.

Nu vor lipsi precipitațiile, care, la munte, vor fi și sub formă de ninsoare. Și tot în zonele montane vântul va avea intensificări mai puternice, fiind așteptat ca, pe fondul ninsorilor care vor cădea, să ducă la apariția viscolului.

Florinela Georgescu, director executiv în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, a anunțat, miercuri, 22 noiembrie, la Antena 3 cum va fi vremea în perioada următoare.
Pentru următoarele zile așteptăm ca tot zona de munte să fie cea mai afectată, și asta pentru că așteptăm precipitații în fiecare din zilele viitoare”, a precizat Georgescu.

La munte, precipitațiile, mai ales în zona înaltă, vor fi sub formă de ninsoare

Specialista din cadrul ANM a explicat că la munte, mai ales în zonele înalte, ninsorile vor duce la apariția unui strat de zăpadă. Și tot în aceste zone joi și vineri ar urma să se semnaleze rafale puternice de vânt, cu viteze de peste 80 km/h.
„Totodată, la munte, pe fondul unor temperaturi în general normale pentru această perioadă, precipitațiile, mai ales în zona înaltă, vor fi sub formă de ninsoare, ceea ce înseamnă că se va mai depune strat important.
Atenție mare trebuie să avem și la intensificările vântului care, asociate cu ninsoarea, generează viscol! În acest sens, mâine, din nou în zonele montane cele mai înalte, dar și poimâine, în Carpații Orientali cu precădere, rafalele vor depăși 80-90 km/h.
Vânt ceva mai activ, pe durate scurte, este posibil peste tot în țară”, a explicat, meteorologul Florinela Georgescu. Prognoza se confirmă pentru următoare săptămână: „Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice și local în cele centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Â
Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sud-vestice, nordice, precum și în extremitatea de est a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.