Vremea la sfarsit de saptamana

Vremea la sfarsit de saptamana

0 202

Acest sfarsit de saptamana va fi cu vreme frumoasa, dupa care insa vor urma ploi si racirea aerului.
Sfarsitul de saptamana incepe cu o zi frumoasa si calda de vara, insa apropierea toamnei isi pune amprenta pe zilele de duminica si luni, cand se vor inregistra ploi, iar temperaturile se vor situa sub 30 de grade.
Sambata va fi vreme frumoasa si putin mai calda decat vineri. Numai la munte pot fi unele innorari dupa-amiaza si izolat averse, descarcari electrice si posibil intensificari ale vantului.
Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 26 si 34 de grade.

Duminica, pentru regiunile din vestul, centrul si nordul tarii, caldura si cerul insorit nu mai sunt cuvinte de ordine. Vremea se raceste si devine instabila. Se asteapta averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului in vestul Olteniei, Banat, Crisan, Maramures, Transilvania si nordul Moldovei.
In restul teritoriului este tot cald si frumos, iar fenomenele de instabilitate sunt asteptate de abia in timpul noptii.
Temperatura aerului scade, in special in jumatatea de nord a tarii, unde maximele vor fi cuprinse intre 23 si 28 de grade. In jumatatea de sud ele mai trec de 30 de grade si ajung pana la 32 de grade in Lunca Dunarii.

Luni, vremea se raceste si in sudul tarii, numai in Lunca Dunarii se mai fac la amiazã 30 de grade.
Cele mai mici maxime, intre 20 si 25 de grade, se vor inregistra in nordul Moldovei si in Transilvania. Fenomenele de instabilitate vor fi concentrate mai mult in nord, centru si estul tarii, dar in special in Moldova, unde vor fi mai intense si vor ocupa arii extinse.

Iata si vremea la mare si la munte pentru acest sfarsit de saptamana.
La mare, sambata cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime ale aerului vor fi cuprinse intre 27 si 29 de grade, iar apa va avea circa 24 sau 25 de grade.
Duminica pot aparea cativa nori, dar nu este rost de ploaie. Maximele din aer sunt si ele putin mai mici decat sambata, dar nu cu mult, ajungand la 26 sau 27 de grade Celsius. Un grad mai puþin si in apa marii, adica circa 23 de grade, dar asta nu inseamna ca nu este in continuare buna de baie.
La munte, este vreme frumoasa sambata, dar cu ceva stropi dupa-amiaza si cu temperatura in crestere fata de cea de vineri. La Semenic vor fi 21 de grade, la Predeal 23, iar la Paltinis cu un grad mai putin.
Duminica, vremea devine instabila. Cerul va avea innorari temporar accentuate. Vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, la inceput in Carpatii Occidentali si in nordul Carpatilor Orientali, iar spre seara si noaptea care urmeaza si in restul zonei montane. Vor fi conditii de grindina, iar cantitatile de apa pot depasi izolat 25 de litri pe metru patrat. Temperatura aerului va marca o usoara scadere fata de cea de sambata.

Acestea fiind spuse, ramane ca dumneavoastra sa va alegeti singuri locul in care sa va petreceti acest sfarsit de saptamana.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.