Vosganian a trecut de prima proba

Vosganian a trecut de prima proba

0 352

Varujan Vosganian a primit votul de incredere din partea parlamentarilor din comisiile de specialitate ale Parlamentului. Cu 57 de voturi „pentru”, 3 „impotriva” si 7 abtineri, nominlizarea liberalului pentru postul de ministru al Economiei a fost avizata. Postul de ministru a ramas vacant in urma demisiei conservatorului Codrut Seres, odata cu retragerea conservatorilor de la guvernare.


Senatorul PNL, Varujan Vosganian, a declarat, dupa ce a primit avizul favorabil al comisiilor de specialitate, ca spera ca „starea de spirit” din comisii sa continue si la votul final, de marti, din plenul Parlamentului. „Sper ca votul de maine din plenul Parlamentului sa fie o continuare a starii de spirit de astazi. Urmeaza apoi o perioada dificila si promit ca voi reveni in fata comisiilor de specialitate, asa cum am promis”, a declarat, la finalul audierilor, Vosganian.


El a primit votul de incredere al parlamentarilor, numai trei parlamentari PRM votand „impotriva”, inregistrandu-se, totodata, si sapte abtineri ale parlamentarilor PSD.


Senatorul PNL Varujan Vosganian, nominalizat pentru postul de ministru al economiei, a declarat, la audierea in comisiile parlamentare, ca unul dintre obiectivele sale personale este repararea ceasului de pe sediul MEC, opinand ca acesta ar fi o garantie ca „lucrurile merg bine”.


Varujan Vosganian a afirmat, in fata senatorilor si deputatilor din comisiile de specialitate, ca domeniul ministrului Economiei este unul „deosebit de vast”, subliniind ca „MEC este implicat in trei mari domenii: politica energetica, politica industriala si politica comerciala”.


?

In cazul in care candidatura lui Vosganian este aprobata marti in Parlament, numirea trebuie oficializata, prin decret al Presedintelui Romaniei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.