Vor pune Parohiile cruce unor scoli de prestigiu?

Vor pune Parohiile cruce unor scoli de prestigiu?

0 212


Tavalugul retrocedarilor a cuprins sistemul de invatamant. Scoli si licee de prestigiu au fost retrocedate in aceste zile sau sunt pe cale a fi retrocedate, singura obligatie a celor care au primit imobilele fiind sa mentina timp de cinci ani destinatia de unitate de invatamant.


Este cazul Liceului cu predare in limba germana Johannes Honterus, care a fost retrocedat Bisericii Evanghelice. Conform legii era dreptul lor. Poate totusi ar fi fost de gandit o solutie alternativa, o retrocedare la schimb, cum s-a procedat in alte cazuri. Dupa scurgerea termenului de 5 ani, Liceul cu traditie seculara ar putea capata orice alta destinatie fara ca cineva sa poata misca un deget. Sub motivul ca etnicii germani ramasi ar putea fi numarati pe degete, la Honterus majoritatea covarsitoare a elevilor fiind romani, Biserica Evanghelica ar putea pune cruce presitigioasei scoli.


In aceeasi situatie se afla si Liceul Sportiv, Facultatea de Silvicultura si Scoala 15, solicitate de Parohia Reformata. Este mult prea idealist sa ne asteptam la minuni dumnezeiesti care sa tina scolile pe loc pentru o vesnicie, sau sa se pastreze profilul scolilor. Cel putin in cazul celor apartinand reformatilor e de asteptat ca romanii sa-si ia adio!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.