Vîntul și viscolul puternic acționează pe crestele montane : în zona montană...

Vîntul și viscolul puternic acționează pe crestele montane : în zona montană a județului Brașov este cod roșu

0 72

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare 𝐂𝐨𝐝 𝐑𝐨𝐬̦𝐮 𝐝𝐞 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐧𝐬𝐢𝐟𝐢𝐜𝐚̆𝐫𝐢 𝐩𝐮𝐭𝐞𝐫𝐧𝐢𝐜𝐞 𝐚𝐥𝐞 𝐯𝐚̂𝐧𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐥𝐚 𝐚𝐥𝐭𝐢𝐭𝐮𝐝𝐢𝐧𝐢 𝐝𝐞 𝐩𝐞𝐬𝐭𝐞 𝟏𝟖𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐦𝐞𝐭𝐫𝐢 în Carpații Meridionali, 𝐢̂𝐧 𝟐𝟖 𝐌𝐚𝐫𝐭𝐢𝐞 𝐢̂𝐧𝐭𝐫𝐞 𝐨𝐫𝐞𝐥𝐞 𝟎𝟐:𝟎𝟎-𝟏𝟒:𝟎𝟎.

ISU Brasov a emis o avertizare RO- Alert pentru aceste localități.

Recomandări

  1. Evitați deplasările la munte pe durata avertizării meteorologice.
  2. În situația manifestării vântului puternic, întrerupeți orice activitate desfășurată în aer liber și adăpostiți-vă în imobile sau spaţii închise, care să vă asigure protecţia;

  3.Totodată, parcarea autoturismelor se va face în zone ferite, la distanţă de copaci, stâlpi de electricitate sau alte obiecte care v-ar putea răni prin cădere;

 4.Dacă vă aflați în autovehicul, trebuie să vă îndepărtați, pe cât posibil, de zona în care vântul suflă cu putere și să rămâneți în interiorul acestuia.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei www.fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.